Η βρετανική αστυνομία θα ξεκινήσει επαφές με περισσότερους από 50 ανθρώπους που πιστεύεται ότι παρέστησαν στις συγκεντρώσεις στο γραφείο και την κατοικία του Μπόρις Τζόνσον, στην Ντάουνινγκ Στριτ, κατά τη διάρκεια του lockdown, οι οποίες συνιστούν, για τον διεθνή, πλέον, Τύπο το «partygate», ένα σκάνδαλο που έχει κλονίσει την εικόνα του πρωθυπουργού.

Οι επαφές αυτές αναμένεται να γίνουν έως το τέλος αυτής της εβδομάδας, στο πλαίσιο της έρευνας των αρχών, γράφει το Reuters. Έχει προηγηθεί εσωτερική έρευνα που έχει ήδη φέρει σε δύσκολη θέση ορισμένα από τα άτομα που ταυτοποιήθηκαν ως μετέχοντες στα «κορονοπάρτι».

Όπως αναμεταδίδει το ΑΠΕ ΜΠΕ, η αστυνομία θα στείλει επίσημα ερωτηματολόγια σε περισσότερους από 50 ανθρώπους προκειμένου να δώσουν εξηγήσεις για τη συμμετοχή τους στις εκδηλώσεις. Πρόκειται για ένα επίσημο νομικό έγγραφο και θα πρέπει να απαντηθεί με ειλικρίνεια, κατά τις ίδιες πηγές.

«Οι παραλήπτες ενημερώνονται ότι θα πρέπει να στείλουν τις απαντήσεις τους σε διάστημα επτά ημερών», λέει η αστυνομία. «Στις περισσότερες περιπτώσεις η επαφή γίνεται μέσω μηνύματος στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο».

Αξίζει να σημειωθεί ότι νωρίτερα απόψε η αστυνομία έκανα γνωστό ότι στα υπό διερεύνηση «πάρτι» προστέθηκε ακόμα ένα, έπειτα από τη δημοσίευση νέας φωτογραφίας του Τζόνσον στα ΜΜΕ, όπου ο πρωθυπουργός έχει ενώπιων του ένα ανοιχτό μπουκάλι αλκοόλ και δίπλα του έναν συνεργάτη που φοράει μία… γιρλάντα στο λαιμό.