Νεκρός ανασύρθηκε ο 5χρονος Ραγιάν από το πηγάδι όπου παρέμεινε παγιδευμένος επί πέντε ημέρες, σε χωριό σε ορεινή περιοχή του βόρειου Μαρόκου.

Ο βασιλιάς Μοχάμεντ απηύθυνε τα συλλυπητήριά του στους γονείς του, σύμφωνα με ανακοίνωση που εκδόθηκε από το παλάτι.

Αρχικά ορισμένα διεθνή ΜΜΕ έγραψαν ότι τα κατάφερε, όμως στη συνέχεια επιβεβαίωσαν την τραγική είδηση του θανάτου του.

Η είδηση του θανάτου του μικρού Ραγιάν προκάλεσε βαθιά θλίψη στο Μαρόκο και διεθνώς.

Για τον απεγκλωβισμό του είχε πραγματοποιηθεί τεράστια επιχείρηση. Οι διασώστες άνοιξαν οριζόντιο τούνελ για να φθάσουν στον θύλακα όπου είχε παγιδευτεί το αγόρι, αφού αφαίρεσαν μεγάλο μέρος της πλαγιάς. Εισήλθαν από νωρίς το απόγευμα του Σαββάτου στο τούνελ που οδηγούσε στον θύλακα όμως δυστυχώς ανέσυραν το παιδί νεκρό αργά το βράδυ.

Ο πεντάχρονος Ραγιάν είχε παγιδευτεί σε ξερό πηγάδι βάθους 32 μέτρων στο χωριό Ιγκράν στο Βόρειο Μαρόκο. O πατέρας του επισκεύαζε το πηγάδι και κάποια στιγμή το παιδί διέφυγε της προσοχής των γονιών του και γλίστρησε στη βαθιά τρύπα.

Αμέσως ξεκίνησε η επιχείρηση διάσωσης. Από το στενό μόλις 45 εκατοστών άνοιγμα του πηγαδιού έχουν κατεβάσει μια κάμερα για να το παρακολουθούν. Του έδωσαν οξυγόνο νερό και τροφή αλλά είναι άγνωστο αν το παιδί κατάφερε να φάει.

Για να μην κινδυνεύσει η ζωή του επέλεξαν τη διάνοιξη παράλληλης τάφρου που έχει ολοκληρωθεί απομακρύνοντας ολόκληρη πλαγιά του λόφου δίπλα στο πατρικό του.

Συνεργεία πρώτων βοηθειών με συσκευές ανάνηψης βρίσκονταν επί τόπου και σε επιφυλακή ελικόπτερο για επείγουσα μεταφορά του παιδιού σε νοσοκομείο.

Για τη ζωή του μικρούλη Ραγιάν προσεύχονταν οι συγγενείς και εκατοντάδες συμπατριώτες του στην περιοχή. Εκατοντάδες χιλιάδες Μαροκινοί παρακολούθησαν τις προσπάθειες από την τηλεόραση. Μέσω διαδικτύου στο αραβικό #SaveRayan διάσημοι Μαροκινοί αλλά και Αλγερινοί αθλητές προσεύχονταν να τα καταφέρει.