Δεν υπάρχει κάτι πιο σοκαριστικό από μία ψυχρή παραδοχή ενός εγκλήματος. Στην ιστορία των ΜΜΕ (κυρίως της τηλεόρασης και των ραδιοφώνων) πολλές φορές έχουμε γίνει μάρτυρες εγκλημάτων να καταγράφονται ζωντανά ή ανθρώπους να παραδέχονται φρικτές πράξεις. Το 1997 ένας serial killer είχε βγει live στην εκπομπή του Χάουαρντ Στερν και είχε παραδεχθεί ότι είχε δολοφονήσει 12 γυναίκες.

Το ηχητικό βρήκε το δρόμο του προς το TikTok, κάνοντας ξανά το γύρο του διαδικτύου. Και είναι συνταρακτικό όσα χρόνια και αν περάσουν.

Το βίντεο, που δημοσιεύτηκε από το true911calls, επαναφέρει την κλήση μεταξύ του οικοδεσπότη Στερν, της συμπαρουσιάστριάς του Ρόμπιν Ουίβερς και του ανθρώπου που καλεί ο οποίος χρησιμοποιεί το όνομα «Κλέι».

Το 1997, ο Κλέι πήρε τηλέφωνο στην εκπομπή για να πει στους παρουσιαστές με απίστευτη ψυχραιμία ότι είχε σκοτώσει 12 σεξεργάτριες. Αυτό το περίεργο τηλεφώνημα δεν ήταν ασυνήθιστο για το σόου, όπου ο Στερν συχνά ψαρεύει τις κλήσεις από ανθρώπους με τρελές ιστορίες.

Αλλά καθώς η συζήτηση προχωρούσε, έγινε σαφές στον Στερν και στους ακροατές το συγκεκριμένο τηλεφώνημα ακουγόταν πολύ σοβαρό.

«Έκανα σεξ μαζί τους και τις σκότωνα με ένα σφυρί. Ένα χτύπημα χρειαζόταν…»

Οι Στερν και Ουίβερ του έκαναν ερωτήσεις σχετικά με το γιατί το έκανε. «Σε χτυπούσε η μαμά σου; Η μαμά σου ήταν ιερόδουλη;» τον ρώτησαν. «Όχι. Στην πραγματικότητα τίποτα τέτοιο. Νομίζω ότι το κάνω απλώς για την αίσθηση της δύναμης», απάντησε ο Κλέι ήρεμα.

«Σωστά», απάντησε μονότονα ο Στερν.

Ο τόνος της συνέντευξης πήρε σιγά σιγά τροπή μετά την απάντηση του Κλέι. Ο Στερν άρχισε να κάνει πιο συγκεκριμένες ερωτήσεις σχετικά με τη διαδικασία που ακολουθούσε ο άνδρας για να σκοτώνει τα θύματά του.

Κάθε φορά που ο «Κλέι» απαντούσε σε μια ερώτηση, απαντούσε με φρικιαστικά ψύχραιμο τρόπο. Αποκάλυψε ότι είχε κάνει προηγουμένως σεξ με τα θύματά του, στη συνέχεια τα σκότωσε κυρίως με ένα σφυρί και 2 τα στραγγάλισε. Είπε επίσης ότι διέπραξε δύο από τους φόνους σε γκαράζ και τους υπόλοιπους στην άκρη του δρόμου.

Την επόμενη μέρα, ο Στερν είπε στην εκπομπή ότι το FBI ήρθε στο στούντιο ζητώντας μια κασέτα της κλήσης. Η κλήση δεν επιβεβαιώθηκε ποτέ και οριστικά ως αυθεντική αλλά πολλοί υποπτεύονται ότι ο άνδρας που πήρε τηλέφωνο είναι ο Ράσελ Έλγουντ.

Μετά την κλήση, η αστυνομία σκέφτηκε ότι ο Έλγουντ θα μπορούσε ενδεχομένως να είναι ο «Storyville Slayer» ένας κατά συρροή δολοφόνος στη Νέα Ορλεάνη που δολοφόνησε έως και 24 σεξεργάτριες.

Ο Έλγουντ κατηγορήθηκε τελικά για έναν φόνο και καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη το 1999. Τα υπόλοιπα παραμένουν άλυτα.