Για δύο μέρες, οι αστυνομικοί της Νέας Υόρκης αναζητούσαν έναν άντρα που είχε επιτεθεί σε τουλάχιστον 4 ανυποψίαστους περαστικούς με ένα σφυρί!

Η φωτογραφία του άντρα είχε δοθεί στους αστυνομικούς της πόλης, με τον ύποπτο να είναι ένας 30χρονος άντρας με ιστορικό συλλήψεων και σοβαρές ψυχικές ασθένειες. Την Τετάρτη, δύο ένστολοι εντόπισαν τελικά τον άντρα, αλλά ήθελαν να του μιλήσουν ώστε να διαβεβαιωθούν πως ήταν πράγματι ο ύποπτος που αναζητούσαν.

Ο άντρας που σύμφωνα με την αστυνομία ονομάζονταν David Baril, είδε τους ένστολους να τον πλησιάζουν και έβγαλε ένα σφυρί, χρωματισμένο κόκκινο από ξεραμένο αίμα από τις προηγούμενες επιθέσεις του. Κινήθηκε επιθετικά προς την αστυνομικό Lauren O’Rourke και τότε ο συνάδελφός της Geraldo Casaigne τράβηξε το όπλο του, τραυματίζοντας τον Baril στον ώμο, τον κορμό και το κεφάλι. Ο άντρας μεταφέρθηκε σε σοβαρή κατάσταση σε νοσοκομείο.

«Ευτυχώς, δόξα το θεό, και οι δύο αστυνομικοί είναι καλά και το άτομο αυτό δεν θα περιφέρεται στους δρόμους της Νέας Υόρκης και πλέον δεν θα επιτίθεται σε αθώους», δήλωσε ο αστυνομικός διευθυντής William J. Bratton.

Ο άντρας είχε επιτεθεί σε τουλάχιστον 4 ανυποψίαστους ανθρώπους με σφυρί. Το απόγευμα της Δευτέρας, είχε χτυπήσει μια 34χρονη γυναίκα σε πάρκο και λίγες ώρες αργότερα μια 28χρονη σε πλατεία. Η γυναίκα είχε περιγράφει πως ο άντρας την κοίταζε και ξαφνικά έβγαλε ένα σφυρί από την τσάντα του και την κοπάνησε στο κεφάλι.

Λίγα λεπτά αργότερα ένας 33χρονος χτυπήθηκε από πίσω, ενώ το ίδιο είχε συμβεί και σε έναν 20χρονο.


Ο David Baril