Συγκλονίζει το βίντεο που ήρθε στη δημοσιότητα, το οποίο καταγράφηκε από κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης, και δείχνει έναν άνδρα που πάει να προσφέρει βοήθεια σε έναν άστεγο και εκείνος να του επιτίθεται.

Ο άνδρας πήγε να προσφέρει ένα παλτό στον άνδρα που κοιμόταν στο πεζοδρόμιο και λίγο αφότου τον σκέπασε εκείνος πετάχτηκε όρθιος και όρμησε στον άνδρα αρπάζοντάς του το πορτοφόλι.

Στο βίντεο που δημοσιεύει η εφημερίδα New York Post της Αμερικής βλέπουμε για την ακρίβεια τον «Καλό Σαμαρείτη» να πλησιάζει τον 25χρονο Ξαβιέ Ίσραελ, που είναι ξαπλωμένος στο πεζοδρόμιο μπροστά από τον αριθμό “476” της 5ης Λεωφόρου και φαίνεται να κοιμάται. Λίγες στιγμές αφότου ο 59χρονος σκεπάζει τον Ίσραελ απαλά με το παλτό, εκείνος πετάγεται όρθιος και ρίχνει τον άνδρα που προσπάθησε να τον βοηθήσει στο έδαφος.

Με γρήγορες κινήσεις, αρπάζει το πορτοφόλι από την πίσω τσέπη του παντελονιού του. Ο 59χρονος άνδρας, σαστισμένος από όσα έχουν συμβεί, προσπαθεί μάταια να πάρει πίσω το πορτοφόλι του, αλλά ο δράστης του ρίχνει μπουνιά και τον ξαναπετάει στο έδαφος.

Έπειτα ο άστεγος τράπηκε σε φυγή από το σημείο, αλλά συνελήφθη λίγη ώρα αργότερα.

Μάρτυρες είπαν στην αστυνομία ότι ο άστεγος είχε μετρητά στις τσέπες του παντελονιού του και οι αστυνομικοί του στην έρευνά τους βρήκαν σχεδόν 1.500 δολάρια.

Ο άστεγος κατηγορείται για επίθεση και ληστεία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, δεν ήταν η πρώτη φορά που επιτέθηκε σε κάποιον που προσπάθησε να του προσφέρει βοήθεια.

Το προηγούμενο Σάββατο, κατηγορείται ότι χτύπησε μια 49χρονη γυναίκα που ήθελε να προσφέρει βοήθεια.

Επίσης, φέρεται να επιτέθηκε σε άλλα δύο θύματα – έναν άνδρα και μια γυναίκα – στις 2 Ιανουαρίου μέσα στο Central Park της Νέας Υόρκης, σύμφωνα με πηγές, σπρώχνωντας τα δύο 18χρονα παιδιά για να πέσουν κάτω. Και τότε είχαν απαγγελθεί κατηγορίες εις βάρος του, ωστόσο ο εμφανώς επικίνδυνος άνδρας παρέμενε εκτός φυλακής.