Λίγη ώρα αφότου εξέπνευσε η προθεσμία που είχε δώσει το Ριάντ στους αμάχους να εγκαταλείψουν την επαρχία, ήτοι αργά το βράδυ της Παρασκευής, σημειώθηκαν νέοι βομβαρδισμοί από μαχητικά αεροσκάφη της συμμαχίας αραβικών κρατών υπό την ηγεσία της Σαουδικής Αραβίας στην επαρχία Σαάντα της Υεμένης.

Οι επιδρομές στοχοθέτησαν κέντρα διοίκησης των Χούτι και του ηγέτη τους Άμπντελ Μάλεκ αλ Χούτι σε διάφορες περιοχές στη Σαάντα, όπως μετέδωσε η σαουδαραβική κρατική τηλεόραση Αλ Ιχμπαρίγια.

Ανάμεσα στις τοποθεσίες της βορειοδυτικής επαρχίας, η οποία αποτελεί προπύργιο των σιιτών ανταρτών Χούτι που θεωρούνται σύμμαχοι του Ιράν, επλήγησαν κέντρα επικοινωνιών και αποθήκες όπλων, σύμφωνα με το σαουδαραβικό κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο.

Νωρίτερα μάλιστα οι αρχές της Σαουδικής Αραβίας είχαν απευθύνει προειδοποίηση προς όλους τους αμάχους να εγκαταλείψουν την επαρχία Σαάντα ως τη δύση του ηλίου, διαμηνύοντας ότι θα προχωρήσουν σε σκληρά αντίποινα εναντίον των Χούτι μετά τους βομβαρδισμούς νωρίτερα αυτή την εβδομάδα από πλευράς τους σαουδαραβικών πόλεων κοντά στα σύνορα των δύο κρατών.

Βέβαια λίγο πριν η Σαουδική Αραβία πρότεινε στους Χούτι πενθήμερη εκεχειρία με την κατάπαυση του πυρός, βάσει της πρότασης του Ριάντ, να αναμένεται την Τρίτη 12η Μαΐου.