Μια ασυνήθιστη επιπλοκή που σχετίζεται με τον κορονοϊό κάνει αυτή μία influencer και «βασίλισσα ομορφιάς» να αισθάνεται περισσότερο σαν μικρό αγενές παιδί. Η πρώην Μις Υφήλιος από την Αυστραλία, Ολίβια Μόλι Ρότζερς, μπήκε πρόσφατα στο Instagram για να αναφέρει τις εμπειρίες της με μια λιγότερο γνωστή παρενέργεια μετά τη μόλυνση από την covid-19: Το συνεχές ρέψιμο.

Ενώ ορισμένα συμπτώματα του ιού είναι πλέον αρκετά κοινά – συμπεριλαμβανομένης της απώλειας όσφρησης και γεύσης αλλά και της καταρροής – η Ρότζερς λέει ότι η ασθένεια είχε έναν πιο ιδιαίτερο αντίκτυπο πάνω της.

«Έχω το πιο τυχαίο (αλλά κάπως αστείο) σύμπτωμα», έγραψε η 29χρονη στα Stories της στο Instagram τη Δευτέρα. «Δεν μπορώ να σταματήσω να ρεύομαι».

Η πάθηση, λέει, την κάνει να αισθάνεται κάπως «άγρια», αλλά το αντιμετωπίζει με πάθος.

«Δεν μπορώ να σταματήσω να ρεύομαι»

Το περίεργο σύμπτωμα εμφανίστηκε αμέσως μετά το τεστ που τη έβγαλε θετική στον κορονοϊό. Ενώ γρήγορα παρουσίασε και άλλα συμπτώματα που σχετιζόταν με τον κορονοϊό, το ρέψιμο ήταν αυτό που την ενοχλούσε επίμονα μέχρι που τελικά επιβεβαίωσε τη διάγνωσή της με θετικό τεστ PCR.

Στη συνέχεια έψαξε στο Google και γρήγορα έμαθε ότι το ρέψιμο είναι, στην πραγματικότητα, ένα σύμπτωμα του covid.

«Δεν μπορώ να σταματήσω να ρεύομαι. Το έψαξα στο Google και προφανώς είναι μέρος των γαστρεντερικών επιπλοκών του COVID, όχι και τόσο συνηθισμένο όμως», έγραψε στο Instagram. «Είναι καλό που γνωρίζω ότι το επίμονο ρέψιμό μου δεν σήμαινε απλώς ότι είχα γίνει λίγο άγρια».

Πράγματι, ενώ το υπερβολικό ρέψιμο δεν περιλαμβάνεται στη σύντομη λίστα των συμπτωμάτων COVID του CDC, αυτό και άλλα γαστρεντερικά προβλήματα είναι γνωστές συνέπειες της νόσου.

Εκτός από το ρέψιμο, το μοντέλο λέει επίσης ότι βιώνει άβολους πόνους στο σώμα και στις αρθρώσεις, «κοκκινίλες» γύρω από τα μάτια της, φαγούρα στο λαιμό, καταρροή και βήχα.