Είναι ένα από τα μεγαλύτερα αστέρια στον γαλλόφωνο κόσμο και όχι μόνο. Ο Βέλγος τραγουδιστής Stromae έχει κυριαρχήσει στο διαδίκτυο με τα βίντεό του να έχουν ξεπεράσει τα 400 εκατομμύρια views.

Στην τελευταία δουλειά του με τίτλο «Carmen», ο Stromae ασχολείται με τον εθισμό στα social media χρησιμοποιώντας το παράδειγμα του Twitter. Πίσω από το πραγματικά εντυπωσιακό βίντεο βρίσκεται ο βραβευμένος κινηματογραφιστής Sylvain Chomet, που θεωρείται ένας από τους καλύτερους animators στον κόσμο- εξαιρετικά δείγματα γραφής είχε δώσει και στο «Τρίο της Μπελβίλ»

Η βύθιση του πρωταγωνιστή στην άβυσσο των social media που θα καταλήξει στην Tweet-ο–αποκάλυψη αρχίζει αθώα, με μία αξιολάτρευτη selfie. Η δίψα για followers γιγαντώνεται και το χαριτωμένο μπλε πουλάκι του Twitter απαιτεί ολοένα και περισσότερη προσοχή.

«Το 1875 ο Ζωρζ Μπιζέ παρομοίασε την αγάπη με ένα πουλί που αντιστέκεται», δήλωσε ο Stromae στο BuzzFeed Music, «140 χρόνια αργότερα – και σε μηνύματα 140 χαρακτήρων- η αγάπη είναι ένα μπλε πουλί».

Τα πράγματα γίνονται όλο και χειρότερα καθώς πλήθος γιγάντιων μπλε πουλιών οδηγεί τον Stromae και τους άλλους εθισμένους του Twitter στη σφαγή.

Καλώντας τους θεατές σε μια επανεξέταση της online ύπαρξής τους ο Stormae και ο Chomet στέλνουν ένα ισχυρό μήνυμα για τα social media.

Δείτε το βίντεο