Τραγικό θάνατο με διαφορά μόλις λίγων ημερών βρήκαν δύο μαθητές ηλικίας 14 και 15 ετών στην Βρετανία, οι οποίοι διαγνώστηκαν θετικοί στον κορονοϊό τον περασμένο Οκτώβριο.

Όπως σημειώνει η DailyMail οι δύο μαθητές έτυχε να φοιτούν στο ίδιο σχολείο και οι εξετάσεις που έγιναν μετά τον άδικο χαμό τους έρχονται να συνδέσουν τα δύο περιστατικά.

Πρώτο θύμα της Covid-19 ήταν ο 14χρονος Μοχάμεντ Χαμπίμπ, ο οποίος βρέθηκε θετικός στον ιό, νοσηλεύτηκε, αλλά τελικά κατέληξε στις 24 Οκτωβρίου.

Οι ιατρικές εξετάσεις έδειξαν πως ο θάνατος του άτυχου Μοχάμεντ προήλθε από αιμορραγία στον εγκέφαλο που προκλήθηκε μετά από εγκεφαλικό εξαιτίας την νόσου.

Παράλληλα, ο 15χρονος Χάρι Τάουερς που πήγαινε στο ίδιο καθολικό σχολείο με τον 14χρονο στην περιοχή του Νιούκαστλ διαγνώστηκε επίσης θετικός στον κορονοϊό και κατέληξε λίγες μέρες αργότερα, στις 30 Οκτωβρίου.

Οι γιατροί έκριναν ως ανεξήγητο τον θάνατό του. Τώρα εξετάζουν το ενδεχόμενο να υπέκυψαν και οι δύο ανήλικοι εξαιτίας της ίδιας επιπλοκής του κορονοϊού.

Η αδερφή του Χάρι επιβεβαίωσε ότι ο αδερφός της δεν είχε προλάβει να εμβολιαστεί λόγω καθυστερήσεων στην εμβολιαστική εκστρατεία που είχε αναλάβει το σχολείο του.

Σημειώνεται πως κανένα από τα δύο παιδιά δεν έπασχε από υποκείμενα νοσήματα.