Τρόμο προκαλεί ένα βίντεο που ανέβηκε στο TikTok μέσα από μία αίθουσα με μαθητές οι οποίοι είναι κλειδωμένοι και προσπαθούν να γλιτώσουν από τον έναν ένοπλο που σκόρπισε το θάνατο σε σχολείο του Μίσιγκαν.

Τρομοκρατημένοι μαθητές προφανώς κυνηγήθηκαν σε μια τάξη κατά τη διάρκεια του φονικού πυροβολισμού στο σχολείο της πόλης Όξφορντ στο Μίσιγκαν και στη συνέχεια πήδηξαν από το παράθυρο εν μέσω φόβων ότι ο ένοπλος υποδυόταν έναν σερίφη στο διάδρομο, σύμφωνα με πλάνα που κοινοποιήθηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

«Γραφείο σερίφη. Είναι ασφαλές να βγειτε έξω», ακούγεται μια αντρική φωνή να λέει διστακτικά πίσω από την πόρτα της τάξης του γυμνασίου της Οξφόρδης κατά τη διάρκεια του περιστατικού των πυροβολισμών στο σχολείο που άφησε τρεις μαθητές νεκρούς και άλλους οκτώ τραυματίες.

Ο δράστης προσπαθούσε να κοροϊδέψει τους συμμαθητές του για να ανοίξουν την πόρτα

Μια ντουζίνα περίπου φοβισμένοι μαθητές που φαίνονται στο κλιπ μέσα στην αίθουσα είναι δύσπιστοι για για τα λεγόμενα του άνδρα πίσω από την κλειδωμένη πόρτα.

Ένα κορίτσι ακούγεται να ψιθυρίζει: «Δεν ξέρουμε ποιος είναι αυτός». Ένας μαθητής που στέκεται δίπλα στην πόρτα απαντά αυστηρά στη φωνή από την άλλη πλευρά: «Δεν παίρνουμε αυτό το ρίσκο αυτή τη στιγμή».

Η αντρική φωνή παρακαλεί: «Εντάξει, άνοιξε την πόρτα και κοίτα τα μάτια μου, αδερφέ». Η χαλαρή του γλώσσα ήταν αρκετή για να πείσει τους μαθητές ότι δεν μπορούσε να τον εμπιστευτούν.

«Είπε “αδερφέ” Κόκκινη σημαία!» λέει ένας μαθητής.

Στη συνέχεια, οι μαθητές αρχίζουν να πηδούν από ένα από τα παράθυρα του πρώτου ορόφου της αίθουσας και φαίνονται να τρέχουν μέσα στο χιόνι σε μια κύρια είσοδο του γυμνασίου όπου και βρίσκεται ένας ένστολος αξιωματικός, σύμφωνα με το βίντεο.

«Κόψτε ταχύτητα. Είστε καλά», λέει ο αξιωματικός στους τρομοκρατημένους εφήβους, καθώς τελειώνει το βίντεο διάρκειας 52 δευτερολέπτων που κοινοποιήθηκε στο Snapchat, το Tik Tok και το Twitter.

Ο φερόμενος ως ένοπλος, ένας άγνωστος 15χρονος δευτεροετής μαθητής στο σχολείο, συνελήφθη πέντε λεπτά μετά.