Νεκροί είναι δύο άνδρες ασφαλείας στο κολέγιο της Κένυας Garissa University College, στη βορειοανατολική πόλη Γκαρίσα, όπου εισέβαλαν ένοπλοι κουκουλοφόροι, οι οποίοι πυροδότησαν εκρηκτικά και και αντάλλαξαν πυροβολισμούς για πολλές ώρες με τα θύματα.

Η αστυνομία και τα μέσα ενημέρωσης της χώρας λένε ότι οι ένοπλοι ενδέχεται να κρατούν ομήρους. Η πανεπιστημιούπολη έχει περικυκλωθεί από αστυνομικούς, ενώ έχουν αναπτυχθεί και στρατιώτες, καθώς το επεισόδιο βρίσκεται σε εξέλιξη, σύμφωνα με την κενυατική εφημερίδα Daily Nation και το ραδιοφωνικό σταθμό Capital FM.

Μία αστυνομικός που βρίσκεται επί τόπου δήλωσε στο Reuters ότι σκοτώθηκαν δύο φρουροί ασφαλείας της πανεπιστημιούπολης και ότι οι ένοπλοι ενδέχεται να κρατούν ομήρους, καθώς πολλοί φοιτητές παραμένουν εγκλωβισμένοι μέσα στο χώρο.

«Δύο φρουροί που βρίσκονταν στην πύλη του πανεπιστημίου σκοτώθηκαν. Ακούμε πυροβολισμούς από μέσα αλλά αυτή τη στιγμή δεν μπορούμε να πούμε ποιoς πυροβολεί ποιόν», είπε. Καμία οργάνωση δεν έχει ακόμη αναλάβει την ευθύνη για την επίθεση.