Τουλάχιστον τέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν και περισσότεροι από 40 τραυματίστηκαν σήμερα όταν ένοπλοι κουκουλοφόροι εισέβαλαν στην πανεπιστημιούπολη του κολεγίου Garissa University College, στη βορειοανατολική πόλη Γκαρίσα της Κένυας, κοντά στα σύνορα με τη Σομαλία.

Πριν από λίγο η οργάνωση του Ερυθρού Σταυρού στην Κένυα ανακοίνωσε ότι 50 φοιτητές αφέθηκαν ελεύθεροι από τους ενόπλους που εξακολουθούν να κρατούν ομήρους άγνωστο αριθμό φοιτητών, ενώ η επιχείρηση των δυνάμεων ασφαλείας για την εξουδετέρωση των δραστών βρίσκεται σε εξέλιξη.

Αστυνομικοί και στρατιώτες έχουν περικυκλώσει την πανεπιστημιούπολη, ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο Ζοζέφ Μπουανέ, ο γενικός επιθεωρητής της Κένυας. «Οι δράστες άνοιξαν πυρ αδιακρίτως ενώ βρίσκονταν μέσα στους χώρους της πανεπιστημιούπολης», είπε ο ίδιος. Καμία οργάνωση δεν έχει ακόμη αναλάβει την ευθύνη για την επίθεση.

Η Γκρέις Κάι, φοιτήτρια στο Κολέγιο Εκπαίδευσης Καθηγητών της Γκαρίσα, το οποίο βρίσκεται κοντά στην πανεπιστημιούπολη που δέχτηκε την επίθεση, είπε ότι υπήρξαν ενδείξεις πως επίκειται επίθεση.

«Κάποιοι ξένοι είχαν θεαθεί στην πόλη και θεωρήθηκαν ύποπτοι για τρομοκρατία. Μετά τη Δευτέρα ο διευθυντής του κολεγίου μας είπε ότι ξένοι εθεάθησαν στο κολέγιό μας. Την Τρίτη, μας έστειλαν στα σπίτια μας και το κολέγιό μας έκλεισε, αλλά η πανεπιστημιούπολη έμεινε ανοιχτή και τώρα δέχτηκε επίθεση», είπε στο Reuters.