Εξήντα χρόνια μετά την ιστορική πτήση του πατέρα της, εκείνη με τη σειρά της ακολουθεί τα βήματά του: η Λόρα Σέπαρντ Τσέρτσλεϊ, η κόρη του πρώτου Αμερικανού στο διάστημα Άλαν Σέπαρντ, θα είναι μία από τους έξι επιβάτες της επόμενης πτήσης της Blue Origin, στις αρχές Δεκεμβρίου.

Η διαστημική εταιρεία του Τζεφ Μπέζος ανακοίνωσε τις τελευταίες ώρες ποια θα είναι η τρίτη επανδρωμένη πτήση της με την απογείωση να πραγματοποιείται στο δυτικό Τέξας, στις 9 Δεκεμβρίου.

Ένας εκ από των παρουσιαστών της τηλεοπτικής εκπομπής «Good Morning America», ο Μάικλ Στράχαν, έλαβε επίσης πρόσκληση από την Blue Origin να ταξιδέψει.

Στην πτήση θα συμμετάσχουν, επίσης, άλλοι τέσσερις επιβάτες που πλήρωσαν για να βιώσουν την εμπειρία αυτή: οι επιχειρηματίες Ντίλα Τέιλορ και Έβαν Ντικ και ένας πατέρας με τον γιο του, οι Λέιν και Κάμερον Μπες.

Το διαστημικό σκάφος της Blue Origin έχει ονομαστεί New Shepard, από την κατασκευή του, προς τιμή του Άλαν Σέπαρντ.

«Είναι αρκετά αστείο για εμένα να λέω πως μια αυθεντική Σέπαρντ θα πετάξει με ένα New Shepard», δήλωσε η Λόρα Σέπαρντ Τσέρτσλεϊ σε ένα βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα η Blue Origin.

«Είμαι πολύ υπερήφανη για την κληρονομιά του πατέρα μου», συμπλήρωσε.

Ο Άλαν Σέπαρντ πραγματοποίησε στις 5 Μαΐου του 1961 μια πτήση στο διάστημα διάρκειας 15 λεπτών, 23 ημέρες μετά την ιστορική πτήση του Σοβιετικού Γιούρι Γκαγκάριν, που ήταν ο πρώτος άνθρωπος που ταξίδεψε στο διάστημα. Ο Σέπαρντ ήταν επίσης ο πέμπτος από τους δώδεκα άνδρες που έχουν έως σήμερα πατήσει στη Σελήνη. Απεβίωσε το 1998.

Η κόρη του δεν θα παραμείνει εκεί ψηλά περισσότερο από τον πατέρα της, καθώς οι υποτροχιακές πτήσεις της Blue Origin διαρκούν περίπου 10 λεπτά συνολικά.