Η Μάρτζορι Τέιλορ Γκριν έχει δεχθεί πρόστιμα άνω των 60.000 δολαρίων καθώς αρνείται να φορέσει μάσκα στο Κογκρέσο. Περήφανη, δε, δηλώνει πως δεν έχει εμβολιαστεί. Η βουλευτής από την Τζόρτζια του κόμματος των Ρεπουμπλικανών στις Η.Π.Α. είναι μια από τις πολιτικούς που προκαλούν περισσότερο με τη συμπεριφορά της.

Πριν από μερικούς μήνες, δε, είχε συγκρίνει τη χρήση μάσκας με το Ολοκαύτωμα, ενώ ανήκει κι εκείνη στην κατηγορία των πολιτικών που θεωρούν πως έγινε νοθεία στις τελευταίες προεδρικές εκλογές και ότι ο Ντόναλντ Τραμπ ήταν ο πραγματικός νικητής.

Το μέλος της Βουλής των Αντιπροσώπων των Η.Π.Α., μάλιστα, παρουσιάζει ως νίκη της ότι αψηφά τις εντολές της Νάνσι Πελόζι, Προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων, για υποχρεωτική χρήση μάσκας.

«Η Πελόζι μου επέβαλε πρόστιμα που ξεπερνούν τα 60.000 δολάρια επειδή δεν φορούσα μάσκα. Αρνούμαι να φορέσω μάσκα. Δεν είμαι εμβολιασμένη», είπε πρόσφατα η Μάρτζορι Τέιλορ Γκριν και συμπλήρωσε: «θα φανώ δυνατή και θα συνεχίσω να υπερασπίζομαι τους ανθρώπους σε αυτή τη χώρα που αρνούνται να εμβολιαστούν». Βέβαια, μετά από το σάλο που προκλήθηκε υποστήριξε πως «το αν θα εμβολιαστεί κανείς είναι προσωπικό του ζήτημα και υποστηρίζω το να λάβουν τη γνώμη ενός γιατρού».

Η ποινή για μια πρώτη παράβαση ενάντια στον κανόνα της μάσκας σε κλειστούς χώρους είναι μια προειδοποίηση, ακολουθούμενη από πρόστιμο 500 δολαρίων για τη δεύτερη παράβαση. Κάθε πρόσθετη ποινή από εκεί και μετά είναι 2.500 δολάρια. Η Τέιλορ Γκριν υποστηρίζει ότι έχει… συλληφθεί το λιγότερο 25 φορές χωρίς μάσκα με το συνολικό πρόστιμό που της έχει επιβληθεί να ξεπερνάει τα 60.000 δολάρια.

Οι πράξεις και οι δηλώσεις της Τέιλορ Γκριν είναι από τα αγαπημένα ζητήματα ενασχόλησης των σατιρικών εκπομπών και των talk shows των Η.Π.Α. Μάλιστα, πριν από μερικούς μήνες ο διάσημος παρουσιαστής Τζίμι Κίμελ την είχε χαρακτηρίσει «υποψήφια για χειρότερο άνθρωπο της χρονιάς». Οπότε όταν την είδαν σε αεροδρόμιο να φορά μάσκα, έτρεξαν ν’ αναδείξουν την υποκρισία της και πως όλα όσα κάνει στο Κογκρέσο είναι απλά μια προσπάθεια να ικανοποιήσει το κοινό της και τους ψηφοφόρους της.