Μηνύει τον Άλεκ Μπάλντουιν και άλλα μέλη του συνεργείου ο επικεφαλής ηλεκτρολόγος στο σετ της ταινίας Rust, όπου ο διάσημος ηθοποιός πυροβόλησε και σκότωσε κατά λάθος τη διευθύντρια φωτογραφίας Χαλίνα Χάτσινς τον περασμένο μήνα. Ο Σερζ Σβετνόι, φίλος της Χάτσινς, τους κατηγορεί για αμέλεια που είχε ως αποτέλεσμα «σοβαρή συναισθηματική δυσφορία».

Σύμφωνα με τον ίδιο, η σφαίρα παραλίγο να πετύχει και εκείνον.

Οι αρχές ερευνούν ακόμη το περιστατικό της 21ης Οκτωβρίου στο Νέο Μεξικό. Σε κανέναν δεν έχει ασκηθεί ποινική δίωξη.

Ο βοηθός σκηνοθέτη Ντέιβ Χολς δήλωσε στους ερευνητές ότι δεν έλεγξε όλα τα βλήματα στο όπλο προτού το δώσει στον Άλεκ Μπάλντουιν, σύμφωνα με ένα δικαστικό έγγραφο και όπως σημειώνει το BBC.

Ο Χολς φέρεται να φώναξε «κρύο όπλο» καθώς το έδινε στον ηθοποιό, κάτι που σημαίνει ότι πίστευε ότι ήταν ασφαλές.

Ο σκηνοθέτης τραυματίστηκε επίσης στη διάρκεια του περιστατικού που σημειώθηκε στα γυρίσματα της ταινίας γουέστερν Rust.

Η μήνυση του Σβέτνοϊ κατατέθηκε στο Λος Άντζελες. Κατονομάζει περισσότερα από 20 άτομα ως υπεύθυνα για το περιστατικό.

Στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου την Τετάρτη, ο 63χρονος Σβέτνοϊ, είπε ότι είχε δει όπλα να είναι αφύλακτα στο χώμα λίγες ημέρες πριν από την τραγωδία, συμπληρώνοντας ότι είχε προειδοποιήσει τους υπεύθυνους για το θέμα.

Ούτε ο 63χρονος Μπάλντουν ούτε κάποιος άλλος που αναφέρεται στη μήνυση δεν έχει κάνει κάποιο σχόλιο μέχρι στιγμής για την εξέλιξη.