Ένα ζευγάρι διαμαντένια βραχιόλια που ανήκαν στη βασίλισσα της Γαλλίας, Μαρία Αντουανέτα, πωλήθηκαν σε δημοπρασία στην Ελβετία έναντι του ποσού των 7,06 εκατομμύρια ευρώ, σε τιμή πολύ υψηλότερη από τις εκτιμήσεις προ της πώλησης, έγινε γνωστό από τον οίκο Christie’s.

Ο Ραχούλ Καντάκια, διεθνής διευθυντής του Christie’s για κοσμήματα, ο οποίος ανέλαβε τη διεξαγωγή της δημοπρασίας, είπε κατά τη διαδικασία της πώλησης ότι τα βραχιόλια είχαν παραμείνει στην οικογένεια για σχεδόν 200 χρόνια. Ο αγοραστής κατέθεσε την προσφορά του τηλεφωνικά και δεν έχει αποκαλυφθεί.

Η τιμή πώλησης ανήλθε σε 5,8 εκατομμύρια ευρώ, αλλά με τις διάφορες προμήθειες και φόρους, η τελική τιμή διαμορφώθηκε στα 7,06 εκατομμύρια ευρώ, εξήγησε η εκπρόσωπος Τύπου του Christie’s, Αλεξάντρα Κίντερμαν. Το τελικό ποσό είναι υπερδιπλάσιο σε σχέση μ’ αυτό που ο οίκος περίμενε να λάβει για τα βραχιόλια.

Τοποθετημένα σε μια μπλε βελούδινη θήκη που γράφει «βραχιόλια της βασίλισσας Μαρίας Αντουανέτας», τα διπλά βραχιόλια, τα οποία αποτελούνται από τρεις σειρές διαμαντιών, μετρούν συνολικά 112 διαμάντια.

Η Μαρία Αντουανέτα, η οποία έστειλε μια επιστολή από τη φυλακή Tuileries στο Παρίσι, όπου αποκάλυπτε πως ένα ξύλινο σεντούκι με κοσμήματα θα στελνόταν για να φυλαχθεί, εκτελέστηκε στη γκιλοτίνα το 1793. Η κόρη της Μαρί Τερέζ παρέλαβε τα κοσμήματα κατά την άφιξή της στην Αυστρία, εξήγησε ο οίκος δημοπρασιών.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.