Νέος κύκλος αποκαλύψεων για το μεγάλο σκάνδαλο υποκλοπών συγκλονίζει την πΓΔΜ, με τον επικεφαλής του μεγαλύτερου κόμματος της αντιπολίτευσης, Σοσιαλδημοκρατική Ένωση (SDSM) Ζόραν Ζάεβ, να προβαίνει σε ανακοινώσεις σήμερα το βράδυ.

Όπως έχει γίνει γνωστό, ο Ζάεβ θα παρουσιάσει τις νέες αποκαλύψεις σε συγκέντρωση του κόμματός του, σε συνεδριακό κέντρο στα Σκόπια και, όπως ανέφερε, αυτές θα είναι οι πλέον «βαρύγδουπες» μέχρι στιγμής.

Τα νέα στοιχεία θα δουν το φως της δημοσιότητας παρουσία περίπου 2.000 πολιτών και υποστηρικτών της αντιπολίτευσης, οι οποίοι θα παραβρεθούν στο συνεδριακό κέντρο, ενώ για όσους δεν κατορθώσουν να εισέλθουν, θα στηθούν γιγαντοοθόνες έξω από αυτό.

Μέχρι στιγμής ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης έχει προχωρήσει σε έναν μήνα σε επτά συνεντεύξεις Τύπου, σχετικά με το σκάνδαλο τηλεφωνικών υποκλοπών, στις οποίες αποκάλυψε τηλεφωνικές συνομιλίες που εκθέτουν την κυβέρνηση του Νίκολα Γκρούεφσκι.

Η αντιπολίτευση έχει γνωστοποιήσει -μέχρι στιγμής- ότι η κυβέρνηση και το κυβερνών κόμμα VMRO-DPMNE του Ν. Γκρούεφσκι, μέσω των μυστικών υπηρεσιών, παρακολουθούσε τα τηλέφωνα πάνω από 20.000 πολιτών της χώρας, επενέβαινε με τρόπο απροκάλυπτο στη λειτουργία της δικαιοσύνης και των μέσων ενημέρωσης, παρακολουθούσε τις τηλεφωνικές συνομιλίες πάνω από 100 δημοσιογράφων της χώρας, ασκούσε διώξεις σε πολιτικούς αντιπάλους της, διασπάθιζε δημόσιο χρήμα και προέβη σε σοβαρές παρατυπίες σε εκλογικές διαδικασίες στη χώρα, οι οποίες θέτουν εν αμφιβόλω τη νομιμότητά τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι νέες αποκαλύψεις στις οποίες θα προβεί σήμερα ο κ. Ζάεβ, θα αφορούν κυρίως στοιχεία περί νοθείας εκλογών.

Ο Ζόραν Ζάεβ ισχυρίζεται ότι οι τηλεφωνικές αυτές υποκλοπές που δημοσιοποιεί διαπράχθηκαν από τις μυστικές υπηρεσίες της χώρας και έφθασαν στα χέρια του από «απλούς πατριώτες», που εργάζονταν στις μυστικές υπηρεσίες της ΠΓΔΜ και οι οποίοι «δεν άντεχαν άλλο», ενώ ο Νίκολα Γκρούεφσκι αναφέρει ότι αυτές έγιναν από ξένες μυστικές υπηρεσίες, με σκοπό να προκληθεί αναταραχή στη χώρα και να ανατραπεί η κυβέρνησή του.

Ο Ζόραν Ζάεβ, με τις αποκαλύψεις αυτές κατά της κυβέρνησης του Νίκολα Γκρούεφσκι, έχει προσελκύσει το ενδιαφέρον αρκετών ξένων μέσων ενημέρωσης, μεταξύ αυτών του BBC, τηλεοπτικών σταθμών χωρών της περιοχής και εφημερίδων δυτικών χωρών, τα οποία έχουν δημοσιεύσει συνεντεύξεις του, όπου αυτός κατηγορεί το Νίκολα Γκρούεφσκι για «απολυταρχικές συμπεριφορές» στη χώρα.