Σοκ προκαλεί στη Βρετανία, η υπόθεση δολοφονίας δύο γυναικών και ασέλγειας σε πτώματα από εργαζόμενο σε νοσοκομείο. Ειδικότερα, ο 67χρονος Ντέιβιντε Φιούλερ παραδέχθηκε ότι σκότωσε δύο γυναίκες το 1987 και ότι ασέλγησε σε τουλάχιστον 100 σορούς γυναικών, ανάμεσα στις οποίες και μικρών κοριτσιών.

Η ειδεχθής του δράση στα νεκροτομεία νοσοκομείων συνεχιζόταν για πάνω από 12 χρόνια.  Στην τέταρτη ημέρα της δίκης του, ο Φιούλερ παραδέχτηκε την ενοχή του.

«Πρόκειται για μια συγκλονιστική υπόθεση. Η αρρωστημένη φύση των εγκλημάτων που διαπράχθηκαν θα προκαλέσει την αποστροφή και την ανησυχία του κόσμου» είπε η υπουργός Εσωτερικών, Πρίτι Πατέλ. «Θα ήθελα επίσης να θυμηθούμε τις Γουέντι Νελ και Καρολάιν Πιρς, τις νεαρές γυναίκες που δολοφόνησε ο Φιούλερ πριν από30 χρόνια. Ελπίζω οι οικογένειές τους να βρουν ανακούφιση στην απόφαση της δικαιοσύνης» προσέθεσε.

Πριν από τη δίκη, ο 67χρρονος είχε δηλώσει ένοχος για 51 αδικήματα, μεταξύ των οποίων και για 44 κατηγορίες που αφορούσαν 78 ταυτοποιημένα θύματα στα δύο νεκροτομεία όπου εργαζόταν ως ηλεκτρολόγος.

Δεν έχει οριστεί ακόμη ημερομηνία για την επιβολή της ποινής.

Οι ερευνητές είπαν, όπως αναφέρει το BBC, ότι η υπόθεση εξιχνιάστηκε μετά από τις προόδους στις εξετάσεις DNA – και μια τεράστια αστυνομική επιχείρηση κόστους 2,5 εκατομμυρίων λιρών – που συνέδεσε τον Φιούλερ με τη διπλή δολοφονία των γυναικών.

Οι δύο γυναίκες που δολοφονήθηκαν

Μετά τη σύλληψή του, βρέθηκαν στο σπίτι του, χιλιάδες φωτογραφίες και βίντεο με πορνογραφικό υλικό. Η αστυνομία δεν έχει καταφέρει ακόμα να ταυτοποιήσει 20 από τα θύματά του.