Στην εποχή των social media όλα υπάρχουν online και όλα… είναι πιθανά. Κάθε μέρα βλέπουμε από θεωρίες συνωμοσίας μέχρι αδιανόητα life hacks που υπόσχονται ευζωία και μακροημέρευση. Σε αυτό το πλαίσιο ένας άνδρας στις ΗΠΑ ισχυρίζεται ότι η ζωή του άλλαξε από τότε που ξεκίνησε τη «δίαιτά του για ανθρώπους των σπηλαίων», τρώγοντας όρχεις, ωμό συκώτι και μυελό των οστών κάθε μέρα.

Ο Μπράιαν Τζόνσον, από τις ΗΠΑ, άλλαξε τη ζωή του πριν από περίπου 20 χρόνια, αφού παρατήρησε ότι τα παιδιά του συνέχιζαν να αρρωσταίνουν. Έτσι αποφάσισε να κόψει όλες τις επεξεργασμένες τροφές και άρχισε να ακολουθεί αυτό που αποκαλεί «Εννέα Προγονικές Αρχές», που του υπαγορεύουν πώς να τρώει, να ασκείται και να κοιμάται.

Έκτοτε έγινε γνωστός ως ο «Βασιλιάς του ήπατος» λόγω του γεγονότος ότι καταναλώνει ένα κιλό ακατέργαστο συκώτι κάθε μέρα και δημοσιεύει τακτικές ενημερώσεις στον λογαριασμό του στο TikTok όπου προπονείται και επιδεικνύει την εντυπωσιακή του σωματική διάπλαση.

«Σώσαμε τη ζωή των παιδιών μας και τη δική μας»

Μιλώντας για την απόφασή του να αλλάξει τον τρόπο ζωής της οικογένειάς του, ο Μπράιαν είπε: «Όσο περισσότερο τα αγόρια μου αλληλεπιδρούσαν με τον σύγχρονο κόσμο, τόσο πιο έντονες γίνονταν οι αλλεργίες τους.

«Ο χρόνος έξω από το σπίτι οδήγησε σε κνίδωση. Ακόμη και η αλληλεπίδραση με τους σκύλους της οικογένειάς μας προκάλεσε δύσπνοια, πρησμένα μάτια και καταρροή. Η πραγματική αφύπνιση μου συνέβη όταν ένας από τους γιους μου σταμάτησε να αναπνέει. Ήμασταν τυχεροί. Φτάσαμε στο νοσοκομείο την ώρα που έπρεπε», σχολίασε.

Και συνέχισε: «Η γυναίκα μου και εγώ ήμασταν αποφασισμένοι να αντιμετωπίσουμε την αιτία. Ποτέ να μην δοκιμάσουμε ξανά την τύχη μας. Κάναμε αυτό που θα έκαναν όλοι οι γονείς: δοκιμάσαμε τα πάντα. Και από εκεί ξεκίνησε το ταξίδι μας.

Πρώτα, καταργήσαμε τις επεξεργασμένες τροφές. Αρχίσαμε να επαναφέρουμε τη διατροφή των προγόνων μας: εποχιακά φρούτα και λαχανικά, ζώα από τη μύτη μέχρι την ουρά, συμπεριλαμβανομένου του πιο πλούσιου σε θρεπτικά συστατικά μέρος όλων. Το συκώτι.

@liverking

Does the way YOU train get you ready for anything?💪

♬ Switch It Up – Azide

Μέσα σε μόλις δύο εβδομάδες, είδαμε ριζικές αλλαγές στην ευημερία των αγοριών μας.

Δύο δεκαετίες αργότερα, τρώω ένα κιλό συκώτι κάθε μέρα».

Οι «Εννέα Προγονικές Αρχές» που ακολουθεί ο TikToker κατά γράμμα είναι: Σωστός ύπνος, καθημερινή άσκηση, ασπίδα από εξωτερικούς κινδύνους όπως το… wifi, διατροφή, έκθεση στον ήλιο αλλά και στο κρύο, καθημερινή επίτευξη στόχων, επαφή με τη φύση, στενοί δεσμοί με την οικογένεια.