Μια γυναίκα από τη Φλόριντα προκάλεσε πλήθος αντιδράσεων στα social media μετά την απόφασή της να τραβήξει φωτογραφίες με σέξι πόζες μπροστά από το ανοιχτό φέρετρο στην κηδεία του πατέρα της. Η 20χρονη χαρακτηρίστηκε από χρήστες ως «αηδιαστική» για αυτή την επιλογή της.

Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, η Jayne Rivera μοιράστηκε φωτογραφίες της με ένα blazer μίνι φόρεμα με βαθιά λαιμόκοψη, μαύρο καλσόν και ψηλές μπότες με τακούνι σε εντυπωσιακές πόζες ακριβώς δίπλα στο φέρετρο του πατέρα της.

Οι εικόνες έγιναν γρήγορα viral στο Reddit και στο Twitter, παίρνοντας μεγάλη δημοσιότητα. Η influencer ωστόσο επέμεινε στο NBC News ότι «δεν υπήρχε τίποτα κακό με αυτά που δημοσίευσα και επιμένω σε αυτό». Μάλιστα, είπε, ο πατέρας της υποστήριξε την καριέρα της ως «πλήρους απασχόλησης influencer», οπότε ήταν λογικό να συμπεριλάβει το νεκρό σώμα του στη σελίδα της στο Instagram.

Στις φωτογραφίες, η Rivera δείχνει μακριά από το να είναι πένθιμη, επιδεικνύοντας το ντύσιμό της ενώ σηκώνει το τακούνι της, κάνει μια ψεύτικη στάση προσευχής και χαρίζοντας ένα χαμόγελο από κοντά στην κάμερα.

Μετά τις αντιδράσεις το Instagram διέγραψε το προφίλ της

Οι αντιδράσεις ήταν τόσο έντονες που το Instagram έκτοτε απενεργοποίησε τον λογαριασμό της, πιθανότατα ως απάντηση στα πολλά report που δέχθηκε. Ωστόσο, η Rivera επιμένει ότι δεν παραβίασε τις οδηγίες της κοινότητας δημοσιεύοντας τις φωτογραφίες.

Ο πατέρας της, Χοσέ Αντόνιο Ριβέρα, πέθανε στις 11 Οκτωβρίου σε ηλικία 56 ετών. Τα σχόλια στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ήταν πάρα πολλά και ζητούσαν από τη νεαρή influencer να διαγράψει τη δημοσίευση ενώ την κατακεραύνωναν για την ακατάλληλη φωτογράφιση.

Αλλά η νεαρή επέμεινε ότι τράβηξε τις φωτογραφίες «με τις καλύτερες προθέσεις με τρόπο που θα ενέκρινε ο πατέρας της αν ήταν ακόμα ζωντανός».

«Ο καθένας χειρίζεται την απώλεια ενός αγαπημένου προσώπου με τον δικό του τρόπο. Ορισμένα είναι πιο παραδοσιακά, ενώ άλλα μπορεί να θεωρηθούν ταμπού», είπε.

Η Ριβέρα είπε ότι πέρασε οκτώ χρόνια «χτίζοντας το κοινό της» στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και ο πατέρας της είχε εμφανιστεί στον λογαριασμό της — οπότε ήταν λογικό να συμπεριλάβει την κηδεία του.