Πληθαίνουν τα ερωτηματικά για την υγεία της βασίλισσας Ελισάβετ καθώς ενώ αρχικά σήμερα έγινε γνωστό ότι επέστρεψε στις υποχρεώσεις της μετά το διάλειμμα για ξεκούραση, η μονάρχης αποφάσισε τελικά ότι δεν θα παραστεί στη Σύνοδο του ΟΗΕ για το κλίμα, που θα πραγματοποιηθεί στις αρχές της επόμενης εβδομάδας στη Γλασκόβη, στη Σκωτία.

Σύμφωνα με ανακοίνωση από το παλάτι του Μπάκιγχαμ, όπως μετέδωσε το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η βασίλισσα ηλικίας 95 ετών, αποφάσισε να μην συμμετάσχει στη Σύνοδο του ΟΗΕ για το Κλίμα COP26 έπειτα από σύσταση να «ξεκουραστεί».

«Έπειτα από μια σύσταση που της δόθηκε να ξεκουραστεί, η βασίλισσα θα εκτελεί ήπια καθήκοντα στο κάστρο του Ουίνδσορ. Η μεγαλειότητά της αποφάσισε με λύπη να μην μεταβεί στη Γλασκόβη για να παραστεί στη δεξίωση της COP26 τη Δευτέρα 1η Νοεμβρίου», ανακοίνωσε το παλάτι σε ένα δελτίο τύπου, λιγότερο από μία εβδομάδα αφότου η Ελισάβετ χρειάστηκε να νοσηλευτεί για μία νύχτα στο νοσοκομείο, γεγονός που πυροδότησε φήμες για την κατάσταση της υγείας της.

Σκοπός της βασίλισσας Ελισάβετ ήταν να παραστεί στη Σύνοδο και μάλιστα για να τα καταφέρει δεν πήγε στην εκκλησία αυτό το Σαββατοκύριακο προκειμένου να ξεκουραστεί, όπως ανέφερε σήμερα, Δευτέρα (25/10) η εφημερίδα The Sun.

Χαμογελαστή στη σημερινή της δημόσια εμφάνιση

Η 95χρονη Ελισάβετ πραγματοποίησε σήμερα τις ακροάσεις μέσω τηλεδιάσκεψης, από το κάστρο του Ουίνσδορ, τον βασικό πλέον τόπο κατοικίας της. Κατά τη διάρκεια της διαδικτυακής συνάντησης ήταν χαμογελαστή και φορούσε ένα κίτρινο φόρεμα.

Ήταν η πρώτη επίσημη δημόσια εμφάνισή της από τις 19 Οκτωβρίου και αφότου ακύρωσε, μία ημέρα μετά, μια επίσκεψη στη Βόρεια Ιρλανδία, με τους γιατρούς της να της συστήνουν ανάπαυση.