Η αστυνομία στη Βοσνία – Ερζεγοβίνη συνέλαβε σήμερα έξι άτομα, που είχαν σκοπό να μεταβούν στη Συρία για να ενταχθούν στην οργάνωση Ισλαμικό Κράτος και να πολεμήσουν στο πλευρό τζιχαντιστών.

Οι συλληφθέντες, οι οποίοι σύμφωνα με την Υπηρεσία Έρευνας και Προστασίας της Βοσνίας (SIPA) είναι μέλη ακραίων ισλαμικών κινημάτων, συνελήφθησαν σε συνοριακές διαβάσεις του καντονιού Ούνσκο Σάνσκι, στο αεροδρόμιο του Σαράγεβο και στην πόλη Μαγκλάι.

Οι έξι συλληφθέντες θεωρούνται ύποπτοι για τα αδικήματα της χρηματοδότησης τρομοκρατικών ενεργειών, της οργάνωσης τρομοκρατικής ομάδας και της συμμετοχής σε ξένες παραστρατιωτικές δομές.

Στην επιχείρηση, που διεξήχθη με εντολή του εισαγγελέα του ειδικού τμήματος για το οργανωμένο έγκλημα, το οικονομικό έγκλημα και τη διαφθορά συμμετείχαν μέλη της Υπηρεσίας Έρευνας και Προστασίας, της συνοριακής αστυνομίας σε συνεργασία με την υπηρεσίας ασφάλειας και πληροφοριών της Βοσνίας – Ερζεγοβίνης.

Από την εισαγγελία της Βοσνίας – Ερζεγοβίνης ανακοινώθηκε ότι, προς το παρόν, δεν μπορούν να δημοσιοποιούν περισσότερες πληροφορίες και λεπτομέρειες για τις συλλήψεις.

Ο τηλεοπτικός σταθμός της Κροατο-Μουσουλμανικής Ομοσπονδίας της Βοσνίας μετέδωσε ότι μεταξύ των συλληφθέντων είναι τρία μέλη του κινήματος των σαλάφι.