Ένας στρατιώτης της Βόρειας Κορέας ντυμένος με μια σφιχτή μπλε ολόσωμη γυαλιστερή στολή, ο οποίος πόζαρε με την αμφίεση αυτή σε μια φωτογραφία κρατικών μέσων ενημέρωσης προκάλεσε μεγάλο βόμβο στα κοινωνικά μέσα ενημέρωσης της χώρας, με την… ειρωνεία και τα καυστικά σχόλια να ξεχειλίζουν από αρκετούς, οι οποίοι έσπευσαν να τον μετονομάσουν σε «υπερήρωα», κατά το «Σούπερ Μαν», «Κάπτεν Βόρεια Κορέα», κατά το «Κάπτεν Αμέρικα» και «Rocket Man».

Ο άνδρας στάθηκε με την εμφάνιση αυτή μεταξύ σχεδόν 30 στρατιωτών που φωτογραφήθηκαν με τον ηγέτη Κιμ Γιονγκ Ουν κατά τη διάρκεια έκθεσης οπλικών συστημάτων, η οποία έλαβε χώρα τη Δευτέρα. Η Βόρεια Κορέα δημοσίευσε φωτογραφίες της εκδήλωσης την επόμενη μέρα.

Όλοι στη φωτογραφία φορούσαν ως επί το πλείστον πράσινες στολές ελιάς, το πιο συνηθισμένο χρώμα για τις στρατιωτικές στολές της Βόρειας Κορέας. Μόνο δύο από αυτούς φορούσαν στολές με διαφορετικά χρώματα – ο προαναφερθείς στρατιώτης με τη μπλε στολή και ένας άλλος με μπλε ναυτική στολή, επιλογή, ωστόσο, που δεν είναι τόσο ασυνήθιστη. Ο Κιμ εμφανίστηκε με ένα σκούρο κοστούμι.

Τα γέλια και η διακωμώδηση από χρήστες του Twitter στη Νότια Κορέα, τις ΗΠΑ και αλλού για την εμφάνισή του ήταν θέμα ωρών – όπως γίνεται κατανοητό – με αναρτήσεις ότι μοιάζει με μια «ανθρώπινη σφαίρα κανονιού», ή με το βορειοκορεάτικο ισοδύναμο του «Captain America».

Άλλοι τον αποκαλούσαν «υπερήρωα», «καπετάνιο της ΛΔΚ», το επίσημο αρκτικόλεξο της Βόρειας Κορέας, «άνθρωπο πύραυλο» ή μέλος (ανύπαρκτων) διαστημικών δυνάμεων της Βόρειας Κορέας.

Τα κρατικά ΜΜΕ της Βόρειας Κορέας δεν αναγνώρισαν τον άνδρα. Αλλά ο Τζέφρι Λιούις, ειδικός στο Middlebury Institute of International Studies στο Μοντερέι, έγραψε στο προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter ότι «φαίνεται πως είναι ο αλεξιπτωτιστής».

Άλλες φωτογραφίες από την ίδια ημέρα στη Βόρεια Κορέα έδειχναν τον Κιμ Γιονγκ Ουν να παρακολουθεί μια ομάδα αεριωθούμενων αεροσκαφών που πετούσαν σε σχηματισμό κατά τη διάρκεια μιας αεροπορικής επίδειξης ενόψει της έκθεσης.

Το επίσημο κορεατικό Κεντρικό Πρακτορείο Ειδήσεων ανέφερε ότι «ένας κορυφαίος αλεξιπτωτιστής έδειξε ικανότητες προσγείωσης, κυματίζοντας κόκκινη σημαία στο ουρανό (Οκτώβριος)» πριν από την τελετή έναρξης της έκθεσης.

Φωτογραφίες τώρα παλιότερης αεροπορικής έκθεσης στη Βόρεια Κορέα έδειχναν πράγματι αλεξιπτωτιστές να ποζάρουν φορώντας παρόμοια μπλε στενά ρούχα.