Βόμβα τοποθετημένη από ισλαμιστές προκάλεσε τον τραυματισμό οκτώ αστυνομικών και ενός πολίτη στη συνοικία Άιν Σαμς του Καΐρου, ανακοίνωσε το αιγυπτιακό υπουργείο Εσωτερικών.

Στους τραυματίες περιλαμβάνεται ένας αστυνόμος. Πυροτεχνουργοί ερευνούν την περιοχή για την περίπτωση να υπάρχουν και άλλοι εκρηκτικοί μηχανισμοί, προστίθεται στην ανακοίνωση του υπουργείου.

Οι αιγυπτιακές αρχές μάχονται εναντίον μιας ισλαμιστικής εξέγερσης εξαιτίας της οποίας εκατοντάδες στρατιώτες και αστυνομικοί έχουν σκοτωθεί αφότου ο στρατός ηγήθηκε το καλοκαίρι του 2013 της ανατροπής του προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι των Αδελφών Μουσουλμάνων έπειτα από μαζικές διαδηλώσεις κατά της διακυβέρνησής του.

Η αιγυπτιακή οργάνωση που συνδέεται με το Ισλαμικό Κράτος έχει αναλάβει την ευθύνη για συντονισμένες επιθέσεις που έγιναν τον περασμένο μήνα και στοίχισαν τη ζωή σε τουλάχιστον 30 μέλη των δυνάμεων ασφαλείας στη χερσόνησο του Σινά.

Ενώ οι περισσότερες από τις χειρότερες επιθέσεις έχουν σημειωθεί στο Σινά, μια απομακρυσμένη αλλά στρατηγικής σημασίας περιοχή που συνορεύει με τη Γάζα, το Ισραήλ και την διώρυγα του Σουέζ, μικρότερες εκρήξεις και επιθέσεις σημειώνονται όλο και περισσότερο στο Κάιρο και άλλες πόλεις.