Σπαρακτικές είναι οι στιγμές που κατέγραψαν πολίτες στην πόλη Άλτο Γκάρσας στη Βραζιλία και δείχνουν ένα μωρό να κλαίει μέσα σε μία λίμνη αίματος μπροστά στα πτώματα των γονιών του που μόλις είχαν δολοφονηθεί άγρια στη μέση του δρόμου.

Ο Νίκολας Άλμπουρκερκ Ντο Πράντο και η Κλιντιάνα Αλιξάντρε, 18 και 19 ετών αντίστοιχα γαζώθηκαν μέχρι θανάτου μπροστά στο αγοράκι τους στη μέση του δρόμου,αφήνοντας το ορφανό παιδί να κάθεται μέσα στα αίματα.

Το ζευγάρι, που φέρεται να είχε σχέσεις με εμπόρους ναρκωτικών, ταξίδεψε μέχρι την πόλη μαζί με το 10 μηνών παιδί τους. Όταν κατέβηκαν από το όχημα, το νεαρό ζευγάρι πυροβολήθηκε από δύο άνδρες μπροστά σε μια ιδιοκτησία που πιστεύεται ότι ήταν κρυψώνα ναρκωτικών.

Η ιδιοκτήτρια του ακινήτου που ήταν μάρτυρας της φρικιαστικής σκηνής είπε στις αρχές ότι δεν αναγνωρίζει τους υπόπτους, οι οποίοι έφυγαν γρήγορα με μοτοσικλέτα.

Το μωρό έκλαιγε γεμάτο με το αίμα των γονιών του

Τα σοκαριστικά πλάνα από τη σκηνή δείχνουν το μωρό αιμόφυρτο καθώς καθόταν κλαίγοντας στα άψυχα σώματα των γονιών του, να προσπαθεί να μετακινηθεί προς το μέρος τους.

Αν και δεν χτυπήθηκε από τους πυροβολισμούς, το μωρό μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο για να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες για τραύματα που υπέστη όταν έπεσε στο έδαφος.

Η αστυνομία είπε ότι οι γονείς πιστεύεται ότι είχαν εμπλοκή με διακίνηση ναρκωτικών και συμμορίες.

Ο Ντο Πράντο είχε καταδικαστεί στο παρελθόν για διακίνηση ναρκωτικών και ήταν υπό έρευνα για δύο κατηγορίες ληστείας, ενώ ο Αλιξάντρε είχε συλληφθεί για παραλαβή κλεμμένων αγαθών, ανέφεραν τοπικά ΜΜΕ.

Ο ρυθμός δολοφονιών αυξάνεται

Πέρυσι, παρά την πανδημία του Covid-19, το ποσοστό ανθρωποκτονιών στη Βραζιλία αυξήθηκε κατά 4 %, που ισοδυναμεί με 23,6 άτομα ανά 100.000 κατοίκους.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιεύθηκαν νωρίτερα φέτος στην 15η Επετηρίδα του Βραζιλιάνικου Φόρουμ για τη Δημόσια Ασφάλεια (FBSP), το 2020, η Βραζιλία βίωσε 50.033 ανθρωποκτονίες, μια απότομη αύξηση από τις 47.742 δολοφονιών του 2019. Η αυξανόμενη φτώχεια, η πληγωμένη την ψυχική υγεία, οι πόλεμοι των συμμοριών και η ευρεία διαθεσιμότητα όπλων θεωρούνται οι αιτίες για την ανησυχητική αύξηση.

Υπήρξε επίσης αύξηση των δολοφονιών από την αστυνομία, με 6416 άτομα να έχουν σκοτώθεί από τις αρχές μέσα σε έναν χρόνο.