Το φωτογραφικό στιγμιότυπο του πιτσιρικά που φορούσε την αυτοσχέδια φανέλα με το όνομα του Λιονέλ Μέσι έκανε τον γύρο του διαδικτύου και έφτασε μέχρι τον Αργεντίνο σούπερ σταρ ο οποίος δεν έμεινε ασυγκίνητος.

Το παιδί με τις γαλότσες από λάστιχο που έπαιζε ποδόσφαιρο στις λάσπες του Αφγανιστάν συγκίνησαν τον Λιονέλ Μέσι ο οποίος του έστειλε μια μπάλα με την υπογραφή του.

Οι εκπλήξεις όμως για τον μικρό «μεγαλύτερο θαυμαστή του Μέσι» όπως τον αποκαλούν δεν σταμάτησαν εκεί αφού ο Murtaza Ahmadi συνάντησε το ίνδαλμα του στο Κατάρ σε ένα φιλικό αγώνα της Μπαρτσελόνα.

Αυτή η συνάντηση όμως του μικρού με τον Αργεντίνο στάθηκε αφορμή, ο Murtaza Ahmadi να μπει στο στόχαστρο των Ταλιμπάν οι οποίοι, όπως ανέφερε η μητέρα του στην κάμερα του Mega και αναμεταδόθηκε από την εκπομπή «Ελένη», θεώρησαν ότι το παιδί μετέφερε χρήματα μαζί του κατά την επιστροφή του στο Αφγανιστάν.

«Ήταν σκοτάδι. Φύγαμε από το σπίτι, στο ταξίδι παιδευτήκαμε πολύ, περίπου 17 ώρες ήμασταν στο δρόμο μέχρι να φτάσουμε στην Καμπούλ. Πολλές φορές έχουμε λάβει τηλεφωνήματα από αγνώστους για να τους δώσουν τη διεύθυνση του Murtaza. Ο Murtaza δεν μπορεί να βγαίνει καθόλου έξω και κάθε εβδομάδα αλλάζουμε το σπίτι μας, μη τυχόν οι Ταλιμπάν βρουν το σπίτι μας» είπε η μητέρα του στο Mega.

«Θέλω να έχω μια όμορφη ζωή, να είμαι ήρεμος και να συνεχίσω τα μαθήματά μου. Όσο δεν υπήρχαν Ταλιμπάν μπορούσα να συνεχίσω τον αθλητισμό μου μια χαρά. Από τότε που ήρθαν οι Ταλιμπάν δεν μπορώ να συνεχίσω καθόλου. Το όνειρό μου είναι να είμαι κάπου που δεν υπάρχουν Ταλιμπάν, σαν τα υπόλοιπα παιδιά του κόσμου να συνεχίσω το σχολείο μου. Να μπορέσω να είμαι ασφαλής σε κάποια χώρα, να είμαι ήρεμος σαν τα υπόλοιπα παιδιά του κόσμου», είπε ο Murtaza στην συνέχεια.