Δικαιώθηκε μετά από 40 χρόνια ένας άνδρας ο οποίος λήστεψε το 1981 ένα μαγαζί με τάκος στο Αρκάνσας των ΗΠΑ και καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη για 264 δολάρια. Ο Ρολφ Καστέλ πέρασε τα τελευταία 40 χρόνια πίσω από τα κάγκελα της φυλακής για μία ληστεία που διέπραξε υπό την απειλή ενός πλαστικού νεροπίστολου

Ο 70χρονος, πλέον Καστέλ τιμωρήθηκε με ισόβια κάθειρξη αφού έκλεψε 264 δολάρια από το Senor Bob’s Taco Hut στο Port Smith, κατά τη διάρκεια μιας ληστείας στην οποία δεν τραυματίστηκε κανείς.

Σύμφωνα με τη nypost ένας εκπρόσωπος του συμβουλίου αποφυλάκισης του Αρκάνσας επιβεβαίωσε ότι του χορηγήθηκε το δικαίωμα αναστολής της ποινής του στις 21/9. Η ημερομηνία που θα βγει από τη φυλακή δεν έγινε γνωστή.

«Το σύστημα είναι τελείως λάθος», δήλωσε ο σκηνοθέτης Ντούντα στην The Post. «Ενώ χαίρομαι που βλέπω ότι ο Ρολφ πρόκειται να είναι ένας ελεύθερος άνθρωπος, η συνεχιζόμενη άποψή μας για τον εγκλεισμό του 16ου αιώνα δεν λειτουργεί και πρέπει να αλλάξει. Δυστυχώς, υπάρχουν αρκετοί “Ρολφ” ακόμη εκεί έξω»

Ο Κάστελ πήρε χάρη από τον κυβερνήτη Άσα Χάτσινσον τον Ιούλιο, μετά από χρόνια κάλυψης της υπόθεσής του από τα ΜΜΕ και πίεση από συνηγόρους του.

Ακόμα και ο ταμίας που ο Καστέλ απείλησε, ζήτησε την αποφυλάκισή του

Ο ταμίας τον οποίο λήστεψε πριν από 4 δεκαετίες ο Καστέλ ζητούσε και εκείνος με τη σειρά του επίμονα την αποφυλάκιση του 70χρονου.

Ο πρώην ταμίας Ντένις Σούλτερμαν μάλιστα είχε μιλήσει με δάκρυα στα μάτια σε ένα συναισθηματικό βίντεο που γύρισε ο σκηνοθέτης Ντούντα το 2014 για την υπόθεση.

«Πολλές νύχτες κάθισα εκεί και το σκέφτηκα και το ξανασκέφτηκα», είπε ο Σούλτερμαν, ο οποίος ήταν 17 ετών όταν έγινε η ληστεία. «Δεν μπορούσα να πιστέψω ότι είναι ακόμα στη φυλακή».

«Αυτός ο άνθρωπος έχει πληρώσει το τίμημα 10 φορές και ήρθε η ώρα», πρόσθεσε. «Νιώθω άσχημα που αυτός ο άνθρωπος είναι ακόμα κλεισμένος μέσα».