Ο επικεφαλής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) δήλωσε σήμερα, Τρίτη, ότι αναμένει όλες τις χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Κίνας, να συνεργαστούν στη δεύτερη φάση της έρευνας για την προέλευση του κορονοϊού, ύστερα από την αρχική αποστολή στη χώρα της Άπω Ανατολής.

Μιλώντας σε εκδήλωση στη Γενεύη για το εμπόριο και την COVID-19, ο γενικός διευθυντής του ΠΟΥ Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγεσούς δήλωσε πως ελπίζει ότι η επόμενη φάση μελετών θα ξεκινήσει το συντομότερο δυνατόν.

Επανέλαβε επίσης τη στήριξή του σε μια διεθνή συνθήκη για την επιδημιολογική ετοιμότητα και ανταπόκριση, σύμφωνα με το ΑΠΕ ΜΠΕ. «Ο κόσμος χρειάζεται ένα πλαίσιο», σημείωσε.

Υπενθυμίζεται πως η Κίνα έχει επικριθεί για έλλειψη διαφάνειας όσον αφορά την κοινοποίηση στοιχείων για τα πρώτα κρούσματα του νέου κορονοϊού, μεταξύ άλλων. Στο παρελθόν, μια κοινή ομάδα του ΠΟΥ και της Κίνας επισκέφθηκε το Ινστιτούτο Ιολογίας της Ουχάν, αλλά οι ΗΠΑ εξέφρασαν ανησυχίες ότι η ομάδα δεν είχε επαρκή πρόσβαση στο Ινστιτούτο.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.