Τις ελπίδες να γεμίσουν ξανά τα γήπεδα με κόσμο αναπτερώνει η απόφαση της Γερουσίας του Αμβούργου να δώσει το «πράσινο φως» για τη διεξαγωγή αγώνα με γεμάτες κερδίδες.

Η εν λόγω απόφαση αφορά ποδοσφαιρικό αγώνα της β΄κατηγορίας και απαραίτητη προϋπόθεση για όσους τον παρακολουθήσουν είναι είτε να έχουν κάνει το εμβόλιο κατά του κορονοϊού είτε να έχουν νοσήσει.

«Δεν έχει λογική να γεμίσουμε τα στάδια, ούτε καν με αυτές τις προϋποθέσεις», απαντά ο εκπρόσωπος για θέματα υγείας του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SPD) Καρλ Λάουτερμπαχ δείχνοντας την αντίθεσή του στην απόφαση της Γερουσίας.

«Όταν η μεγάλη πλειοψηφία των θεατών έχει εμβολιαστεί και τα παιδιά έχουν ελεγχθεί με τεστ, θεωρώ τα γεμάτα γήπεδα ποδοσφαίρου “υπεύθυνη ανάληψη ρίσκου”» επεσήμανε από την πλευρά του ο διευθυντής της Borussia Dortmund, Ομάδας της Bundesliga, Χανς-Γιοάχιμ Βάτσκε.

Η απόφαση της Γερουσίας του Αμβούργου πάρθηκε όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων για αγώνα μεταξύ των ομάδων του Αμβούργου και της Νυρεμβέργης.

Γκολ σε ποδοσφαιρικό αγώνα

Προτιμά το κατά το ήμισυ γεμάτο θεατές γήπεδο η ομάδα του Αμβούργου

Η ομάδα του Αμβούργου ωστόσο προτίμησε τελικά να παραμείνει στην εφαρμογή του προηγούμενου κανονισμού, με στάδιο γεμάτο μόνο κατά το ήμισυ και θεατές οι οποίοι θα είναι είτε εμβολιασμένοι είτε νοσήσαντες είτε κάτοχοι πρόσφατου αρνητικού τεστ.

«Δυστυχώς, ακόμη και με τον κανόνα των εμβολιασμένων και νοσησάντων, αυτή τη στιγμή δεν έχει λογική να γεμίζουμε τα στάδια» ανέφερε ο αρμόδιος για θέματα Υγείας του SPD και καθηγητής Λοιμωξιολογίας Καρλ Λάουτερμπαχ στο Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων (dpa) και επεσήμανε ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα εντοπίζεται στις μαζικές μετακινήσεις των φιλάθλων πριν και μετά τον αγώνα. «Στάδια γεμάτα κατά 50% μόνο για εμβολιασμένους και νοσήσαντες δεν αποτελούν πρόβλημα» πρόσθεσε.