Η Maimouna Coulibaly είναι η μεγαλύτερη αδελφή του τρομοκράτη Amedy Coulibaly που σόκαρε το Παρίσι και τον κόσμο, με την αιματηρή ομηρία στο εβραϊκό παντοπωλείο που στοίχησε τη ζωή σε τέσσερα άτομα, μια ημέρα μετά ην επίθεση στην σατιρική εφημερίδα Charlie Hebdo.

Η 39χρονη γυναίκα, ζει και εκείνη το Παρίσι, αλλά απέχει από τις εξτρεμιστικές ιδέες του αδελφού της. Όπως και ο αδελφός της, έτσι και εκείνη μεγάλωσε έχοντας να αντιμετωπίσει τον ρατσισμό, ζώντας ως μουσουλμάνα στη Γαλλία. Ωστόσο, μετέτρεψε την όποια οργή της, σε δημιουργική τέχνη.

Η ίδια μάλιστα, πολύ πριν το μακελειό, είχε γίνει θέμα στον γαλλικό Τύπο, όταν λάνσαρε το δικό της χορό «Heee Mariamou», ένα χορευτικό σόου για τον ρατσισμό στη Γαλλία ενώ έχει εμφανιστεί αρκετές φορές στη γαλλική τηλεόραση και σε shows όπως το France’s Got Talent.

Αλλά η καριέρα της στο χορό, δε σταμάτησε εκεί. Η Maimouna διδάσκει χορό που έχει επίκεντρο τα οπίσθια, το περίφημο «Booty Therapy», όπως ονομάζεται το μάθημά της, που διδάσκεται σε ΗΠΑ και Γαλλία. Η ίδια χρεώνει 20 μαθήματα έναντι 300 ευρώ.

Ο αδελφός της, Amedy Coulibaly, είναι πλέον νεκρός μετά την τραγωδία στο εβραϊκό παντοπωλείο