Ρέει και σήμερα το αίμα στη Γαλλία, η οποία συγκλονίζεται από νέες αιματηρές επιθέσεις την επομένη του μακελειού που σημειώθηκε στα γραφεία της σατιρικής εφημερίδας Charlie Hebdo στο Παρίσι.

Χώροι μουσουλμανικής λατρείας έχουν δεχθεί επιθέσεις σε τρεις πόλεις της Γαλλίας, σε αντίποινα στη χθεσινή πολύνεκρη επίθεση. Παράλληλα, πυροβολισμοί που σημειώθηκαν κατά αστυνομικών στο Μονρούζ στα νότια του Παρισιού σήμερα το πρωί, στοίχισαν τη ζωή σε μία αστυνομικό.

Νωρίς το πρωί της Πέμπτης, άνδρας που φορούσε αλεξίσφαιρο γιλέκο και ήταν οπλισμένος με πολυβόλο και περίστροφο, άνοιξε πυρ εναντίον δύο αστυνομικών σε δρόμο του Μονρούζ, νότια του Παρισιού. Η γυναίκα υπέκυψε στα τραύματά της, ενώ ο άντρας νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Ο γενικός εισαγγελέας θα λάβει τα αναγκαία μέτρα ώστε ο δράστης που διέφυγε να ταυτοποιηθεί και να συλληφθεί, δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών, Μπερνάρ Καζνέβ.

Την ίδια ώρα, μετά το χθεσινό σοκ, φαίνεται πως ξεκίνησαν και τα αντίποινα σε βάρος μουσουλμανικών χώρων.

Τρεις εκπαιδευτικές χειροβομβίδες ρίχθηκαν στο τέμενος της Μανς, στην ανατολική Γαλλία, πυρά δέχθηκε μία μουσουλμανική αίθουσα προσευχής στο Πορ-λα-Νουβέλ της νότιας Γαλλίας, ενώ εστιατόριο κεμπάμπ, που συνορεύει με μουσουλμανικό τέμενος έγινε στόχος έκρηξης που «οφείλεται σε εγκληματική ενέργεια» στην Βιλφράνς-σιρ-Σαόν, της κεντρο-ανατολικής Γαλλίας.

Στο μεταξύ, οι δύο ύποπτοι ως δράστες της χθεσινής επίθεσης κατά του Charlie Hebdo φέρεται να εντοπίστηκαν κοντά στην Εν της Πικαρδίας, στη βόρεια Γαλλία, σύμφωνα με πηγή των ερευνών. Ο τρίτος και νεότερος ύποπτος παραδόθηκε στις αστυνομικές αρχές νωρίτερα σήμερα, αφότου είδε ότι είχε αναρτηθεί το όνομά του στα κοινωνικά μέσα ενημέρωσης.

Συνολικά 12 άνθρωποι έχασαν χθες τη ζωή τους στην καρδιά της γαλλικής πρωτεύουσας, μεταξύ των οποίων ιστορικά στελέχη της εφημερίδας και τρεις αστυνομικοί.