Ηλεκτροπληξία έπαθε μια έφηβη όταν το σπίτι της στη Βραζιλία χτυπήθηκε από κεραυνό. Τη στιγμή εκείνη το κορίτσι χρησιμοποιούσε το κινητό του τηλέφωνο, το οποίο φόρτιζε.

Η Radja Ferreira de Oliveira βρισκόταν στο σπίτι της στην πόλη Santarem, στη βόρεια Βραζιλία, όταν κεραυνός χτύπησε το σπίτι τις πρώτες ώρες της περασμένης Κυριακής, σύμφωνα με τη Daily Mail.

Τη στιγμή που έπεσε ο κεραυνός, η έφηβη χρησιμοποιούσε το κινητό τηλέφωνο, το οποίο ήταν στην πρίζα. Το κορίτσι υπέστη ισχυρό ηλεκτροσόκ και λιποθύμησε.

Η οικογένειά της της πρόσφερε τις πρώτες βοήθειες και τη μετέφερε στο νοσοκομείο. Παρά τις αγωνιώδεις προσπάθειες όμως, διαπιστώθηκε ο θάνατός της όταν έφτασαν στο νοσοκομείο.

Η Radja είναι το τρίτο άτομο που υπέστη ηλεκτροπληξία στην πολιτεία Para την περασμένη εβδομάδα.

Ο Semeao Tavares μιλούσε στο τηλέφωνο στην περιοχή Apolinario, όταν τη χτύπησε κεραυνός στη διάρκεια μιας άλλης καταιγίδας την Τετάρτη. Ο γιατροί κατάφεραν να φτάσουν κοντά του ενώ ήταν ακόμη ζωντανός αλλά δεν κατάφεραν να τον σώσουν, καθώς υπέκυψε στα τραύματά του.

Ο δημοτικός σύμβουλος Raimundo Brito υπέστη επίσης ηλεκτροπληξία στη διάρκεια της ίδιας καταιγίδας στην ίδια περιοχή. Κατάφερε να καλέσει βοήθεια και μεταφέρθηκε σε τοπικό κέντρο υγείας, όπου του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες.

Μετά τον θάνατο της Oliveira, αξιωματούχοι προειδοποίησαν για τους κινδύνους να χρησιμοποιεί κανείς το κινητό του τηλέφωνο την ώρα που αυτό φορτίζει, ειδικά κατά τη διάρκεια μιας καταιγίδας.