Οι 360 μετανάστες που αποβιβάσθηκαν σήμερα στο Κοριλιάνο της Καλαβρίας (νότια Ιταλία) από ένα φορτηγό πλοίο που είχε εγκαταλειφθεί από το πλήρωμά του, είχαν πληρώσει από 4.000 ως 8.000 δολάρια για να περάσουν στην Ευρώπη, ανακοίνωσαν σήμερα οι ιταλικές αρχές.

Αφού έφθασαν αεροπορικώς στην Τουρκία, μέσω του Λιβάνου, αυτοί οι συριακής καταγωγής μετανάστες επιβιβάσθηκαν στις 31 Δεκεμβρίου στο πλοίο Ezadeen, δήλωσε προς τους δημοσιογράφους ο νομάρχης της Κοσέντσα (Καλαβρία), βασιζόμενος στις μαρτυρίες των διασωθέντων μεταναστών.

Αυτοί οι τελευταίοι εξήγησαν ότι τα μέλη του πληρώματος, τα οποία εγκατέλειψαν τη γέφυρα αφήνοντας το πλοίο στην τύχη του, εμφανίζονταν πάντα με το πρόσωπό τους καλυμμένο και πως αυτό μπορεί να τους επέτρεψε να παραμείνουν πάνω στο πλοίο και στη συνέχεια να αναμιχθούν με το πλήθος των μεταναστών για να το εγκαταλείψουν χωρίς να αναγνωρισθούν.

Μήκους 73 μέτρων και προορισμένο για τη μεταφορά ζώων, το φορτηγό πλοίο κατέπλευσε γύρω στις 23:00 (τοπική ώρα, μεσάνυκτα ώρα Ελλάδας) στο λιμάνι του Κοριλιάνο, στην Καλαβρία.

Το πλοίο είχε εντοπισθεί το βράδυ της Πέμπτης περίπου 150 χιλιόμετρα ανοικτά του Κρότωνα (Καλαβρία).
Οι επιβάτες αυτού του νέου φορτηγού πλοίου φαντάσματος κατανεμήθηκαν σε διάφορα κέντρα υποδοχής εκτός Καλαβρίας, σύμφωνα με τη νομαρχία της Κοσέντσα.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.