Κυβερνητικό σχέδιο για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα στην Γερμανία

Θα δημιουργηθούν αρκετοί σταθμοί


ΚΟΣΜΟΣ
10:14
28/12/2014
Κυβερνητικό σχέδιο για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα στην Γερμανία
1
loading

Η Γερμανία σχεδιάζει να επεκτείνει σε όλη τη χώρα το δίκτυο των σταθμών φόρτισης για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα ώστε να δοθεί ώθηση στην υποτονική ζήτηση στην αγορά αυτού του είδους των οχημάτων, αναφέρει ένα έγγραφο του υπουργείου Μεταφορών που ήρθε στην κατοχή του πρακτορείου Ρόιτερς.

Η κυβέρνηση της καγκελαρίου Άγγελα Μέρκελ στοχεύει στην ύπαρξη ενός εκατομμυρίου ηλεκτροκίνητων οχημάτων στους δρόμους της μεγαλύτερης οικονομίας της Ευρώπης έως το τέλος της δεκαετίας.

Ο στόχος προσκρούει στο υψηλό κόστος του οχήματος και στις ανησυχίες των οδηγών σχετικά με τις υποδομές και την περιορισμένη αυτονομία της μπαταρίας των αυτοκινήτων. Έτσι στη Γερμανία οι πωλήσεις των ηλεκτρικών οχημάτων είναι μόλις στα 24.000 μοντέλα σε μια αγορά περίπου 3 εκατομμυρίων αυτοκινήτων σύμφωνα με κυβερνητικά στοιχεία.

«Εμείς θα δημιουργήσουμε σταθμούς φόρτισης γρήγορης εξυπηρέτηση κατά μήκος των αυτοκινητοδρόμων σε όλη τη Γερμανία», δήλωσε ο υπουργός Μεταφορών Αλεξάντερ Ντόμπριντ.

Στη Γερμανία επί του παρόντος υπάρχουν περίπου 100 σημεία εξυπηρέτησης για ταχεία φόρτιση των ηλεκτρικών αυτοκινήτων που επιτρέπουν στους οδηγούς να επαναφορτίζουν τις μπαταρίες των οχημάτων τους σε λιγότερο από μία ώρα. Υπάρχουν επίσης περίπου 4.800 σταθμοί φόρτισης που λειτουργούν με εναλλασσόμενο ρεύμα, σύμφωνα με το υπουργείο Μεταφορών.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

1
σχόλιο
  1. avatar pan

    Και μεις εδω εχουμε την αριστερά να θελει να μας πείσει οτι είμασταν χώρα και ηρθε το μνημόνιο και η Γερμανία και μας [...]....Οχι αριστερομπαφιαριδες...Ενα κρατος τρομοκρατων, Φωτοπουλων και ρεμουλας ειμασταν που θελαμε να πληρωνομαστε με μισθο Ελβατιας ξυνοντας τα [...] μας.....

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει