Μια αναπάντεχη συνάντηση είχε η 25χρονη Helaina Alati σε σούπερ μάρκετ της αλυσίδας Woolworths στην Αυστραλία. Την ώρα που βρισκόταν στο ράφι με τα μπαχαρικά ξεπρόβαλε ένας πύθωνας 2 μέτρων!

«Γύρισα το κεφάλι μου και ήταν στα 20 εκατοστά από το πρόσωπό μου και με κοιτούσε» είπε στο BBC η κοπέλα, η οποία είναι εξοικειωμένη με τα φίδια καθώς είναι διασώστρια άγριας ζωής. Οι γνώσεις της τη βοήθησαν να καταλάβει ότι ο πύθωνας δεν ήταν δηλητηριώδης καθώς έβγαζε διαρκώς τη γλώσσα του.

Αφού βιντεοσκόπησε την συνάντησή τους φώναξε το προσωπικό του καταστήματος και τους είπε ότι θα μπορούσε να τους βοηθήσει να βγάλουν το ερπετό έξω από το κατάστημα. Η 25χρονη πήγε στο σπίτι της, πήρε μια σακούλα, επέστρεψε, τον χτύπησε τον πύθωνα στην ουρά και αυτός κουλουριάστηκε μέσα στη σακούλα. Στη συνέχεια τον άφησε ελεύθερο στη φύση.

«Ήταν ένα από τα πιο συναρπαστικά πράγματα που μου συνέβη στο lockdown. Το προσωπικό τράβαγε συνεχώς φωτογραφίες» είπε η Alati, ενώ στη χώρα υπάρχουν περιοριστικά μέτρα και τα ψώνια είναι από τα πράγματα που επιτρέπονται να κάνουν οι πολίτες.

Η 25χρονη είπε ότι το φίδι βρισκόταν πιθανώς στο μαγαζί από τη νύχτα και μόλις άρχισε να μπαίνει κόσμος στο κατάστημα φοβήθηκε και τρύπωσε στο ράφι.