Ο John Wayne Gacy, υπήρξε ένας κατά συρροή δολοφόνος και βιαστής ο οποίος καταδικάστηκε για την σεξουαλική κακοποίηση και το φόνο τουλάχιστον 33 ανθρώπων. Θύματά του ήταν, έδρασε από το 1972 έως το 1978 στο Σικάγο των ΗΠΑ, ανήλικα αγόρια και νεαρές γυναίκες

Όλες οι δολοφονίες του Gacy, διαπράχθηκαν μέσα στο σπίτι στου στο Norwood Park Township: τα θύματα παρασύρθηκαν σε αυτή τη διεύθυνση με τη βία ή με δόλο, και δολοφονήθηκαν είτε από ασφυξία ή στραγγαλισμό (το πρώτο θύμα του μαχαιρώθηκε μέχρι θανάτου). Ο Gacy έθαψε τα 26 θύματά του μέσα στο σπίτι του και τα υπόλοιπα σε άλλα σημεία της ιδιοκτησίας του.

Καταδικασμένος για 33 δολοφονίες, ο Gacy καταδικάστηκε σε θάνατο στις 13 Μαρτίου 1980. Αφού πέρασε 14 χρόνια στη φυλακή, εκτελέστηκε με θανατηφόρο ένεση στις φυλακές Stateville Correctional Center, στις 10 Μαΐου 1994, σε ηλικία 52 ετών.

Ο Gacy έγινε γνωστός και ως «Killer Clown», χάρη στο επάγγελμά του που ήταν να προσφέρει… χαρά ντυμένος ως κλόουν, «Pogo the Clown», σε παιδικά πάρτι.

Το πόρταλ movieplot, παρουσιάζει ένα σπάνιο βίντεο από συνέντευξη που είχε παραχωρήσει ο Cacy 13 χρόνια μετά την καταδίκη του. Στο απόσπασμα, ο θανατοποινίτης διατείνεται για την αθωότητά του, ενώ αναφέρει το πόσο στοργικός πατέρας είναι.

«Ως πατέρας είμαι τρυφερός και προσέχω τα παιδιά μου ακόμα και τώρα. Δε πιστεύω στη διαπαιδαγώγηση με τη βία, ούτε μου αρέσει να κακομαθαίνω τα παιδιά μου», αναφέρει μεταξύ άλλων.