Η γερμανική αστυνομία συνέλαβε χθες, Τρίτη, έναν Βρετανό που εργαζόταν στη πρεσβεία της χώρας του στο Βερολίνο, με την υποψία ότι κατασκόπευε υπέρ της Ρωσίας.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ ΜΠΕ, ο άνδρας, ο οποίος έχει ταυτοποιηθεί ως ο Ντέιβιντ Σ., φέρεται να «έδωσε σε εκπρόσωπο των ρωσικών υπηρεσιών Πληροφοριών» έγγραφο «το οποίο περιήλθε στην κατοχή του στο πλαίσιο των καθηκόντων του στην πρεσβεία», καθ’όσα ανακοίνωσε η αρμόδια για υποθέσεις κατασκοπείας εισαγγελία της χώρας.

Η εισαγγελία διευκρίνισε, επίσης, ότι η σύλληψη του άνδρα έγινε έπειτα από κοινή έρευνα των βρετανικών και γερμανικών αρχών, ενώ πρόσθεσε ότι αυτός θα παρουσιαστεί ενώπιον δικαστή αργότερα σήμερα.

«Ο κατηγορούμενος έλαβε ένα ποσό μετρητών που δεν έχει διευκρινιστεί σε αντάλλαγμα για την παροχή πληροφοριών», επισημάνθηκε στην ίδια ανακοίνωση.

Ο Βρετανός αυτός εργαζόταν για τη βρετανική πρεσβεία στο Βερολίνο από τον Νοέμβριο του 2020, αν και δεν έχει διευκρινιστεί σε ποια θέση.

«Έρευνες έχουν γίνει στο διαμέρισμα και τον χώρο εργασίας (του κατηγορούμενου)», σημείωσε η εισαγγελία.

Η ομοσπονδιακή εισαγγελία της Γερμανίας αρμόδια για τις υποθέσεις κατασκοπείας είχε ανακοινώσει ότι ένας άνδρας, ο οποίος έχει ταυτοποιηθεί ως ο Ντέιβιντ Σ., φέρεται να «έδωσε σε εκπρόσωπο των ρωσικών υπηρεσιών Πληροφοριών» τουλάχιστον μία φορά έγγραφο «το οποίο περιήλθε στην κατοχή του στο πλαίσιο των καθηκόντων του στην πρεσβεία».

Η εισαγγελία διευκρίνισε ότι η σύλληψη του άνδρα στο Πότσνταμ, λίγο έξω από το Βερολίνο, έγινε έπειτα από κοινή έρευνα των βρετανικών και γερμανικών αρχών. Το ομοσπονδιακό δικαστήριο της Καρλσρούης θα αποφασίσει αργότερα σήμερα αν θα παραμείνει υπό κράτηση.

«Ο κατηγορούμενος έλαβε ένα ποσό μετρητών που δεν έχει διευκρινιστεί σε αντάλλαγμα για την παροχή πληροφοριών», επεσήμανε στην ανακοίνωσή της η ομοσπονδιακή εισαγγελία.

Ο Βρετανός αυτός εργαζόταν για τη βρετανική πρεσβεία στο Βερολίνο, αν και δεν έχει διευκρινιστεί σε ποια θέση.

«Είναι ύποπτος ότι ήταν ενεργός το αργότερο από τον Νοέμβριο του 2020» υπέρ της ρωσικής κατασκοπείας, επεσήμανε η εισαγγελία, προσθέτοντας ότι «έχουν γίνει έρευνες στο διαμέρισμα και τον χώρο εργασίας (του κατηγορούμενου)».

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook, Twitter και Viber
Μοιράσου το άρθρο