Όπως με πολλά βιβλία που έχουν τις ρίζες τους στην προφορική παράδοση, που γράφτηκαν πριν από χιλιάδες χρόνια, η Βίβλος είναι γεμάτη συμβολισμούς. Συμβολισμούς που δίνουν επιπλέον νόημα χρησιμοποιώντας συνηθισμένα αντικείμενα και ιδέες. Σύμφωνα με το grunge.com πολλές ιδέες και έννοιες σε όλη τη Βίβλο έχουν στην πραγματικότητα βαθύτερες έννοιες.

Για παράδειγμα οι φράσεις «μέλι και τυρόπηγμα» που χρησιμοποιούνται σε όλη τη Γραφή συμβολίζουν στην πραγματικότητα την ευημερία, ενώ τα κλαδιά ελιάς αντιπροσωπεύουν την ειρήνη και την ελπίδα. Έχετε αναρωτηθεί ποτέ, ωστόσο, τι συμβολίζει ο αριθμός 4 που αναφέρεται αρκετά συχνά στη Βίβλο;

Τι συμβολίζει πραγματικά ο αριθμός 4 στη βίβλο

Δεν είναι μόνο οι λέξεις, λοιπόν, που μπορούν να έχουν βαθύτερες σημασίες. Οι αριθμοί, επίσης, χρησιμοποιήθηκαν από τους συγγραφείς της Αγίας Γραφής ως σύμβολα που περικλείουν ευρύτερες έννοιες. Έτσι, οι περισσότεροι λαοί μπορεί να αναγνωρίσουν τον αριθμό 666 ως το σημάδι του κακού στο Βιβλίο της Αποκάλυψης. Σύμφωνα με το grunge.com, ο αριθμός 666 προσδιορίζεται ως η Τριάδα του Σατανά, του Αντίχριστου και του Ψεύτικου Προφήτη. Άλλοι μελετητές λένε ότι αυτός ο αριθμός αντιπροσώπευε τον Ρωμαίο αυτοκράτορα Νέρο, όπως εξηγείται από τον Καθολικό του Ντιτρόιτ. Άλλοι αριθμοί, εν τω μεταξύ, αποκτούν μια πιο θετική χροιά, όπως ο αριθμός 1 που αντιπροσωπεύει τον έναν, αληθινό Θεό.

Υπάρχει όμως και ο αριθμός 4, που συχνότερα συμβολίζει την εκπλήρωση ή την ολοκλήρωση στη Βίβλο, με την ολοκλήρωση να μπορεί να οριστεί και με τον όρο τελειότητα. Η πρώτη εμφάνιση του αριθμού 4 στη Βίβλο εμφανίζεται στο πρώτο κεφάλαιο της, το Βιβλίο της Γένεσης. Την τέταρτη ημέρα της δημιουργίας, ο Θεός δημιούργησε τον ήλιο, το φεγγάρι και τα αστέρια. Ο αριθμός 4 αναφέρεται, επίσης, στα στοιχεία της φύσης -γη, άνεμος, φωτιά και αέρας-, στις τέσσερις κατευθύνσεις -βόρεια, νότια, ανατολικά και δυτικά- αλλά και στον τρόπο με τον οποίο μπορεί να διαλυθεί η ανθρωπότητα -έθνος, φυλή, γλώσσα και ανθρώπους. Ο αριθμός 4, ωστόσο, δείχνει, επίσης, το δρόμο προς τη σωτηρία μέσω των τεσσάρων σημείων του σταυρού -πάνω, κάτω, αριστερά και δεξιά- ενώ υπάρχουν τέσσερα Ευαγγέλια και τέσσερις εποχές του έτους.

Ωστόσο, η πιο δυσοίωνη χρήση του αριθμού 4 στη Βίβλο αφορά στους τέσσερις ιππείς της Αποκάλυψης. Συμβολίζοντας το κόστος του πολέμου, οι τέσσερις ιππείς αντιπροσωπεύουν, σύμφωνα με τη Britannica, την κατάκτηση, την επιδημία, τον λιμό και τον θάνατο. Ως πρόδρομος του τέλους του κόσμου, οι 4 ιππείς εμφανίζονται ως το πρώτο σημάδι της αποκάλυψης ή, όπως αναφέρει το grunge.com, οι 4 ιππείς είναι οι πρώτοι από τα επτά σημάδια που θα οδηγήσουν στο τέλος των ημερών.