Η Γαλλική εφημερίδα Le Figaro, δημοσιεύει μια σειρά από γράμματα που έχουν στείλει Γάλλοι που ενσωματώθηκαν στους κόλπους του ISIS.

Σε αυτά οι… νεόκοποι τζιχανστιστές γράφουν για τη μιζέρια, την ανία και το φόβο που αισθάνονται καθώς η «γοητεία» της περιπέτειάς τους εξασθενίζει επικίνδυνα…

Στα γράμματα, από μια μερίδα των περίπου 376 Γάλλων που μάχονται στο πλευρό των τζιχαντιστών, ζητούν από τους οικείους τους συμβουλές για το πώς θα επιστρέψουν πίσω στην πατρίδα.

Άλλοι παραπονιούνται ότι, αντί να συμμετάσχουν σε κάποια μάχη, νεργούν ως απλοί βοηθοί: «Βασικά δεν κάνω τίποτα, εκτός από το να τους δίνω ρούχα και τρόφιμα», γράφει ένας ο οποίος επιθυμεί να γυρίσει πίσω. «Επίσης, καθαρίσω τα όπλα και μετακινώ τα πτώματα.

«Ο χειμώνας έχει φτάσει και αρχίζει και γίνεται αρκετά δύσκολα», συμπληρώνει. Ενας άλλος γράφει: «Βαρέθηκα, με βάζουν και κάνω το πλύσιμο».

Ενας άλλος Γάλλος μάλιστα, γράφει ότι θέλει να επιστρέψει γιατί του έλειψαν οι ανέσεις της ζωής στη Γαλλία: «Βαρέθηκα, το iPod μου δε δουλεύει. Θέλω να γυρίσω πίσω».