Η Νορβηγία θα καθυστερήσει το επόμενο μεγάλο βήμα στην χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων λόγω της πανδημίας της COVID-19 το νωρίτερο μέχρι το τέλος του μήνα, όπως δήλωσε σήμερα η πρωθυπουργός της χώρας Έρνα Σόλμπεργκ. «Υπάρχει κίνδυνος η παραλλαγή Δέλτα να προκαλέσει ένα τέταρτο κύμα μολύνσεων στον ανεμβολίαστο πληθυσμό, ανάμεσα στους οποίους και σε εκείνους που έχουν εμβολιαστεί με μια δόση ή που ανήκουν στις ευάλωτες ομάδες», είπε η πρωθυπουργός, αναφέρει το ΑΠΕ.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) έχει ανακοινώσει ότι η Δέλτα γίνεται παγκοσμίως η επικρατούσα παραλλαγή της COVID-19, αυξάνοντας τις ανησυχίες για το αν τα υπάρχοντα εμβόλια παρέχουν προστασία απέναντι σε αυτή την παραλλαγή. Ο υπουργός Υγείας της Νορβηγίας ανακοίνωσε ότι στη χώρα πιθανόν η παραλλαγή Δέλτα να γίνει η επικρατούσα αυτό τον μήνα. Σύμφωνα με το Νορβηγικό Ινστιτούτο Δημόσιας Υγείας, σχεδόν τα δύο τρίτα των ενηλίκων στη χώρα έχουν εμβολιαστεί με την πρώτη δόση, ενώ το 37% και με τις δύο.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.