«Ανθρώπινα κτήνη» χαρακτήρισε ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Μπενιαμίν Νετανιάχου, τους Παλαιστίνιους που επιτέθηκαν νωρίτερα σήμερα σε μια συναγωγή στη Δυτική Ιερουσαλήμ και σκότωσαν τέσσερις πιστούς.

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός δήλωσε σοκαρισμένος από τις «κραυγές αγαλλίασης και χαράς» ορισμένων Παλαιστίνιων όταν πληροφορήθηκαν την επίθεση.

Πρόσθεσε ότι έχει δώσει εντολή να κατεδαφιστούν τα σπίτια των δύο δραστών.

Ο Νετανιάχου κατήγγειλε το «κύμα τρομοκρατίας» στην Ιερουσαλήμ διακηρύσσοντας για άλλη μια φορά ότι θα επιδείξει αποφασιστικότητα.

«Βρισκόμαστε στο επίκεντρο ενός κύματος τρομοκρατίας εναντίον της Ιερουσαλήμ» είπε ο πρωθυπουργός στη συνέντευξη που μεταδόθηκε από την τηλεόραση.

Εκτός από την κατεδάφιση των σπιτιών, είπε ότι διέταξε να ενταθούν τα μέτρα εναντίον εκείνων που «υποκινούν το μίσος», ενώ ταυτόχρονα ζήτησε να ενισχυθούν τα μέτρα ασφάλειας στην πόλη.

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ κατηγόρησε επίσης τον Παλαιστίνιο πρόεδρο Μαχμούντ Αμπάς —ο οποίος καταδίκασε την επίθεση εναντίον της συναγωγής— ότι δεν κάνει αρκετά για να σταματήσει η βία.

«Είναι θετικό που καταδίκασε τη σφαγή, όμως αυτό δεν αρκεί», τόνισε. «Η Χαμάς, το Ισλαμικό Κίνημα και η Παλαιστινιακή Αρχή συνεχίζουν να συκοφαντούν το Ισραήλ», υποστήριξε.

Ο Νετανιάχου ζήτησε επίσης από τη διεθνή κοινότητα να απαιτήσει από την Παλαιστινιακή Αρχή «να σταματήσει να υποκινεί το μίσος εναντίον του Ισραήλ».