Να προσθέσουν τον Καναδά και άλλες 10 χρόνια στον κατάλογο των προορισμών από τους οποίους θα επιτραπούν οι μη αναγκαίες μετακινήσεις συμφώνησαν την Τετάρτη (30/6) οι κυβερνήσεις των κρατών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Οι πρεσβευτές των 27 χωρών μελών ενέκριναν τις προσθήκες κατά τη διάρκεια συνεδρίασης την Τετάρτη (30/6) και οι αλλαγές θα ισχύσουν σε λίγες ημέρες.

Το Ηνωμένο Βασίλειο, πρώην μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπου η μετάλλαξη Δέλτα έχει ανεβάσει κατά πολύ των αριθμών των κρουσμάτων κορονοϊού δεν περιλαμβάνεται στον κατάλογο.

Οι 11 χώρες που προστίθενται είναι η Αρμενία, το Αζερμπαϊτζάν, η Βοσνία-Ερζεγοβίνη, το Μπρουνέι, ο Καναδάς η Ιορδανία, το Κόσοβο, η Μολδαβία, το Μαυροβούνιο, το Κατάρ και η Σαουδική Αραβία.

Παράλληλα όπως επεσήμαναν διπλωματικές πηγές και μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων απευθύνεται σύσταση στις χώρες της ΕΕ να άρουν σταδιακά τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς για τις 14 χώρες που βρίσκονται στον κατάλογο: Αλβανία, Αυστραλία, Ισραήλ, Ιαπωνία, Λίβανος, Νέα Ζηλανδία, Βόρεια Μακεδονία, Ρουάντα, Σερβία, Σιγκαπούρη, Νότια Κορέα, Ταϊβάν, Ταϊλάνδη και Ηνωμένες Πολιτείες.

Οι κινεζικές διοικητικές περιφέρειες του Χονγκ Κονγκ και του Μακάο περιλαμβάνονται επίσης σε αυτές.

Μεμονωμένες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης μπορούν να επιλέξουν να συνεχίσουν να ζητούν αρνητικό διαγνωστικό τεστ ή την επιβολή καραντίνας.