Τον είχαν γελοιοποιήσει με απαράδεκτο τρόπο το 2004 για το επίμαχο σήμερα βίντεο με Άγνωστης Ταυτότητας Ιπτάμενο Αντικείμενο, ένα υλικό που το υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ χαρακτηρίζει πλέον γνήσιο και παραδέχεται πως δεν έχει ιδέα για το τι βλέπουμε.

Ο βετεράνος του αμερικανικού Ναυτικού αξιώνει πλέον δημόσια απολογία από τους επιτελείς, όσο ο κόσμος περιμένει την περίφημη έκθεση των ΗΠΑ για τα UFO που έχουν δει κατά καιρούς το στρατιωτικό προσωπικό της χώρας.

Βίντεο με UFO: Γιατί απαιτεί «συγγνώμη» από το Πεντάγωνο ένας βετεράνος του Ναυτικού

Σε μια σειρά από αναρτήσεις στο Facebook, ο Kevin Day αποκαλύπτει πως η στρατιωτική του καριέρα «πλήρωσε το τίμημα», όταν τον κορόιδευαν και μιλούσαν άσχημα πίσω από την πλάτη του.

Ήταν ο άνθρωπος που είχε καταγράψει το ύποπτο στίγμα στο ραντάρ εκείνο τον Νοέμβριο του 2004 και προσπαθούσε να πει στον κόσμο ότι δεν ήταν γήινο σκάφος.

«Πλήρωσα ένα πολύ ακριβό τίμημα και θεωρώ το Ναυτικό υπεύθυνο», γράφει χαρακτηριστικά στο Facebook, επειδή προσπάθησε απλώς να πει την αλήθεια.

From 2004 until 2009 when I walked away from DOD out of frustration, I had tried in vain to get somebody, anybody, to…

Posted by Kevin Day on Sunday, June 27, 2021

Πλέον δηλώνει «δικαιωμένος» από την αποκάλυψη του γεγονότος. Ο Kevin Day προσπάθησε μεταξύ 2004-2009 να κάνει τους αξιωματούχους να τον ακούσουν. Κάποια στιγμή κουράστηκε και τα παράτησε, εγκαταλείποντας τη θέση του στο Ναυτικό.

Εκείνη τη μέρα, 10 Νοεμβρίου 2004, παρατήρησε το ΑΤΙΑ στο ραντάρ, όπως συνέβη και 4 μέρες αργότερα, όταν μπήκε σε περιοχή που εκτελούν γυμνάσια οι πιλότοι του Ναυτικού.

Το UFO εντόπισαν και οι 4 πιλότοι, όπως αποκάλυψαν χρόνια αργότερα (ο ένας, David Fravor, στη Washington Post το 2017).

I simply do not have words for the vindication I now feel .. I was laughed at, mocked, and talked about behind closed…

Posted by Kevin Day on Saturday, June 26, 2021

Η 9σελιδη έκθεση του Office of the Director of National Intelligence, που δόθηκε στη δημοσιότητα την Παρασκευή, μιλά για 144 «άγνωστης ταυτότητας εναέρια φαινόμενα» που αποτελούν απειλή για την εθνική ασφάλεια των ΗΠΑ.

Όσο για τη φύση τους, η υπηρεσία λέει χωρίς περιστροφές πως «δεν υπάρχει μοναδική εξήγηση» γι’ αυτά…