Ο 9χρονος Ben Pierce από το Τέξας γεννήθηκε πρόωρα, 17 εβδομάδες νωρίτερα, γεγονός που του δημιούργησε μια σπάνια ασθένεια στον αμφιβληστροειδή χιτώνα.

Σύμφωνα με τους γιατρούς το αγόρι πρόκειται να χάσει σταδιακά το φως του σε βάθος δεκαετίας μέχρι που θα είναι τελείως τυφλό. Η μητέρα του Heidi Pierce ανέφερε, σύμφωνα με τη New York Daily News, ότι η ίδια και ο σύζυγός της, Kit, ρώτησαν τον γιο τους τι θα ήθελε να δει από τον κόσμο, προτού χάσει οριστικά το φως του.

Ο μικρός έδωσε στους γονείς του μια λίστα με τις επιθυμίες του.

Το Γκραν Κάνυον, η NASA, η Νέα Υόρκη, το Σινικό Τείχος στην Κίνα, η Καπέλα Σιξτίνα στην Ιταλία, η Disneyland, μια κιμωλία κάτω από το μικροσκόπιο, τροπικά ψάρια, ένα αγρόκτημα με κοτόπουλα και αγελάδες, η Ανταρκτική και μια επίσκεψη σε φούρνο για να δει πώς φτιάχνονται τα κρουασάν, φιγουράρουν στη λίστα του μικρού Ben.

Η μητέρα του, που έχει άλλα πέντε παιδιά, δηλώνει ότι η οικογένεια δεν μπορεί να πραγματοποιήσει όλες τις επιθυμίες του Ben, αλλά θα προσπαθήσουν να κάνουν πράξη όσες περισσότερες από αυτές μπορούν για να έχει το παιδί τους πολλές και ευχάριστες αναμνήσεις.