Δεν του ξεφεύγει τίποτα… Έχει μάτια παντού ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Ακόμη και όταν βγαίνει για μια… βόλτα, παρατηρεί τα πάντα και επεμβαίνει όπου χρειάζεται, ιδίως αν τον νευριάσει κάποιος.

Ο… αετομάτης Ερντογάν περπατούσε την Κυριακή στην συνοικία Esenler της Κωνσταντινούπολης παρέα με τον δήμαρχο και άλλους αξιωματούχους. Κατά τη διάρκεια του περιπάτου του ο Τούρκος πρόεδρος είδε έναν άνδρα να καπνίζει στον δεύτερο όροφο μιας καφετέριας. Μόνο… καπνούς που δεν έβγαλε εκείνη τη στιγμή. Σταμάτησε αμέσως το περπάτημα, έδειξε τον καπνιστή στον δήμαρχο –που βρισκόταν στο πλάι του- και ζήτησε να τιμωρηθεί αμέσως. Να σημειώσουμε ότι στη χώρα απαγορεύεται το κάπνισμα στους εσωτερικούς χώρους.

Ο δήμαρχος της Κωνσταντινούπολης προσπάθησε να εκτονώσει την κατάσταση λέγοντας στον Ερντογάν ότι ο καπνιστής θα μπορούσε να ζητήσει απλά μια «συγγνώμη» και να λήξει εκεί το θέμα. Ο πρόεδρος ήταν ανένδοτος. Δεν ήθελε ούτε να ακούσει την πρόταση του δημάρχου και επέμεινε για την άμεση τιμωρία του καπνιστή, αναζητώντας ταυτόχρονα την δημοτική αστυνομία.

Πράγματι, όπως μεταδίδουν τα τουρκικά Μέσα Ενημέρωσης, ένα περιπολικό της δημοτικής αστυνομίας κατέφθασε στο σημείο και επέβαλε στον άντρα πρόστιμο 91 τουρκικών λιρών (32 ευρώ). Όμως, μέσα στην ίδια καφετέρια βρισκόταν ο Οζάν Ισίκ, επικεφαλής της νεολαίας του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού κόμματος, που βρίσκεται στην αντιπολίτευση και ο οποίος έγραψε αργότερα στο twitter, ότι ο Ερντογάν εκνευρίστηκε, όταν ο ίδιος και η παρέα του δεν τον χαιρέτισαν, αν και ο πρόεδρος κοίταξε προς το μέρος τους και έτσι, ο καπνιστής «πλήρωσε» το μένος του προέδρου.

Δείτε το βίντεο: