Οι ηγέτες της αντιπολίτευσης της Μπουρκίνα Φάσο συναντήθηκαν σήμερα το απόγευμα με τον αντισυνταγματάρχη Ισαάκ Ζιντά, ο οποίος έχει επιλεγεί από τον στρατό για να ηγηθεί της μεταβατικής κυβέρνησης της χώρας μετά την παραίτηση του προέδρου Μπλεζ Κομπαορέ.

Η συνάντηση ξεκίνησε στις 18.40 στο κτίριο του Οικονομικού και Κοινωνικού Συμβουλίου, στο κέντρο της Ουαγκαντούγκου και διάρκεσε περίπου μία ώρα. Μετά τη λήξη της δεν έγινε καμία ανακοίνωση και δεν διέρρευσε καμία πληροφορία για το περιεχόμενο της συζήτησης.

Παρόντες στη συνάντηση αυτή ήταν ο ηγέτης της αντιπολίτευσης Ζεφιρίν Ντιαμπρέ, ο πρώην υπουργός Εξωτερικών Αμπλασέ Ουεντραογκό, ο πρώην πρόεδρος του κοινοβουλίου –ο οποίος πλέον έχει ταχθεί με την αντιπολίτευση– Ροκ Μαρκ Κριστιάν Καμπορέ και ο πρόεδρος της Ένωσης για την Αναγέννηση/Σανκαριστικό Κίνημα, Μπενεουεντέ Σανκαρά.

Η Σαράν Σερεμέ, πρώην μέλος του κόμματος του Κομπαορέ η οποία όμως αποχώρησε και σχημάτισε ένα δικό της κίνημα, ήταν παρούσα πριν από την έναρξη της συνάντησης όμως βγήκε από την αίθουσα πριν ξεκινήσουν οι συνομιλίες, προφανώς επειδή την αγνόησαν οι υπόλοιποι συμμετέχοντες.

Νωρίτερα, ο στρατός διέλυσε δια της βίας μια διαδήλωση στην Πλατεία του Έθνους στην πρωτεύουσα και εκδίωξε τους συγκεντρωμένους έξω από το κτίριο της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης.

Από το περιβάλλον του Ζιντά έγινε γνωστό ότι ο νέος ηγέτης της χώρας θα συναντηθεί αύριο το πρωί με το διπλωματικό σώμα, στο υπουργείο Εξωτερικών.

Η διεθνής κοινότητα και ιδίως οι ΗΠΑ έχουν καταδικάσει την ανάληψη της εξουσίας από τον στρατό και απείλησαν την Μπουρκίνα Φάσο με κυρώσεις.