Μια μητέρα από το Τέξας των ΗΠΑ συνελήφθη γιατί υποδύθηκε την ανήλικη κόρη της και πέρασε μια ολόκληρη μέρα στο σχολείο, θέλοντας να «αποδείξω τις αδυναμίες της ασφάλειας στη μέση εκπαίδευση».

Η 30χρονη Casey Garcia δήλωσε πως όλο αυτό ήταν ένα «κοινωνικό πείραμα» για να αποδείξει την πλημμελή φύλαξη των σχολικών χώρων, η αστυνομία ωστόσο τη συνέλαβε την Παρασκευή για παραβίαση του σχολείου.

Η μητέρα που υποδύθηκε τη 13χρονη κόρη της στο σχολείο

Η μητέρα βιντεοσκόπησε τον εαυτό της να περιφέρεται στο σχολείο, σχολιάζοντας πως κανείς δεν παρατήρησε ότι δεν ήταν η κόρη της. Ακόμα και τον διευθυντή του σχολείου χαιρέτισε στον διάδρομο, χωρίς κανείς να δώσει σημασία.

Μόνο στην τελευταία ώρα εκείνης της μέρας το συνειδητοποίησε ένας καθηγητής και της ζήτησε τον λόγο.

Όταν το βίντεό της έγινε viral ωστόσο, δεν θα της έπαιρνε πολύ να βρεθεί στα κρατητήρια του Ελ Πάσο, αντιμετωπίζοντας βαριές κατηγορίες.

Την ώρα των μαθηματικών μάλιστα, ο καθηγητής τής απηύθυνε τον λόγο αποκαλώντας τη με το όνομα της κόρης της, Julie. «Ήμουν εδώ όλη τη μέρα, πρόσωπο με πρόσωπο με τους καθηγητές».

«Χρειαζόμαστε καλύτερη ασφάλεια στα σχολεία μας, αυτό προσπαθώ να αποδείξω», λέει κάποια στιγμή για το πείραμα.

Από τις χιλιάδες αντιδράσεις στα κοινωνικά μέσα της μαμάς, πολλοί ήταν αυτοί που κατάλαβαν την πρόθεσή της και συμφώνησαν.

Ο σερίφης της κομητείας ήταν ωστόσο ανένδοτος. Η μητέρα πλήρωσε την εγγύηση των 7.808 δολαρίων για να αφεθεί ελεύθερη, σχολιάζοντας: «Πέρασα τη μέρα στο κρατητήριο, αλλά η ερώτησή μου παραμένει: Είναι τα παιδιά μας ασφαλή στο σχολείο;»…