Επεισοδιακή συνεδρίαση είχαμε προχθές στο τουρκικό κοινοβούλιο, με βουλευτές να πιάνονται στα χέρια, μετά από την οργισμένη ομιλία ενός βουλευτή της αντιπολίτευσης.

Όλα ξεκίνησαν, όπως αναφέρουν τα τουρκικά ΜΜΕ, όταν ο Αλί Μαχίρ Μπασασίρ του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος ξέσπασε κατά του Ερντογάν λέγοντας ότι δεν μπορεί να έχει την ιδιότητα του αρχιστράτηγου ενώ διχάζει τη χώρα και απειλεί τους πολιτικούς του αντιπάλους, αναφερόμενος στην απειλητική προειδοποίηση «να δεις τι έχεις να πάθεις» του τούρκου προέδρου στην αρχηγό του Καλού Κόμματος, Μεράλ Ακσενέρ.

«Έχουμε έναν Πρόεδρο της Δημοκρατίας που λέει σε πρόεδρο κόμματος, πως “έχει να πάθει χειρότερα”. Εγώ ξέρω τα όριά μου, αυτός που πρέπει να ξέρει τα όριά του είναι ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και το κόμμα του», «έχουμε έναν Πρόεδρο που λασπολογεί. Υπάρχει ένας πρόεδρος που κατηγορεί τους πάντες, τον εργαζόμενο, τον νέο, τον αγρότη. Γι αυτό λέω πως δεν μπορεί να είναι αρχιστράτηγος», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Μπασασίρ. Επικράτησε ένταση και οι προσπάθειες του προέδρου της Βουλής να ηρεμήσει τους βουλευτές αποδείχθηκαν μάταιες.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.