Μπορεί εδώ και μια εβδομάδα να τέθηκε σε ισχύ εκεχειρία μεταξύ Ισραήλ και Παλαιστίνης, βάζοντας τέλος σε μια έντονη περίοδο 11 ημέρων, που στοίχισαν τη ζωή σε πολλούς ανθρώπους, αλλά για ακόμη μια φορά η… κλωστή που κρατά σε ισορροπία τη Μέση Ανατολή αποδείχθηκε πολύ λεπτή.

Ισραηλινοί στρατιώτες άνοιξαν πυρ και σκότωσαν έναν Παλαιστίνιο κατά τη διάρκεια συγκρούσεων στη Δυτική Όχθη σήμερα (28/05), όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας της Παλαιστινιακής Αρχής.

Μερικές εκατοντάδες Παλαιστίνιοι είχαν συγκεντρωθεί κοντά στη Νάμπλους, στη βόρεια Δυτική Όχθη, σε μια κινητοποίηση διαμαρτυρίας κατά του ισραηλινού εποικισμού.

Ορισμένοι από τους διαδηλωτές, που είχαν καλυμμένα τα πρόσωπά τους με μάσκες, εκτόξευαν πέτρες στους στρατιώτες και έβαλαν φωτιά σε λάστιχα, ανέφεραν οι αυτόπτες μάρτυρες. Οι Ισραηλινοί στρατιώτες πυροβόλησαν και σκότωσαν έναν άνδρα.

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, μια εκπρόσωπος του Ισραηλινού Στρατού είπε ότι οι Αρχές εξετάζουν αυτές τις πληροφορίες.

Τα πνεύματα παραμένουν οξυμένα στην περιοχή, παρά την εκεχειρία την οποία συμφώνησαν την περασμένη εβδομάδα η κυβέρνηση του Ισραήλ και η Χαμάς.