Έναν ευφάνταστο και έξυπνο τρόπο βρήκαν Λετονοί ακτιβιστές για να αποδείξουν αυτό που υποστηρίζουν, ότι τα ποδήλατα είναι ο καλύτερος τρόπος για να μετακινείται κάποιος.

Με αφορμή τον εορτασμό της Ημέρας Χωρίς Αυτοκίνητο από την οργάνωση «Ας Κάνουμε Ποδήλατο» τα μέλη της, αλλά και αρκετός κόσμος, ντύθηκαν… αυτοκίνητα. Τι σημαίνει αυτό; Ανέβηκαν στα ποδήλατα τους μεν, είχαν φτιάξει μια ειδική πολύχρωμη σιδηροκατασκευή δε -ένα κουβούκλιο κατά κάποιο τρόπο- με την οποία έδειχναν πόσο χώρο καταλαμβάνει ένα αυτοκίνητο σε σχέση με το δίκυκλο που φαινόταν από κάτω. Και βγήκαν στους δρόμους της Ρίγας…

Το σύνθημα τους ήταν «τα ποδήλατα μπορούν να βελτιώσουν το κυκλοφοριακό». «Πιάνουν πολύ λιγότερο χώρο, βοηθούν στο να μη δημιουργείται κίνηση στους δρόμους, είναι οικολογικά, καθότι δεν παράγουν καυσαέριο και παράλληλα μπορούν να αποτελέσουν ένα πολύ καλό τρόπο άσκησης για όσους κάνουν καθιστική εργασία», εξηγούν οι Λετονοί ποδηλάτες, οι οποίοι απέσπασαν όλα τα βλέμματα των παρακείμενων οδηγών.

Δείτε τους:

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.